Manfaat dan Kebaikan Minyak Ikan Omegaguard

Hari ni di Shaklee HQ di Sunway Geo Tower diadakan Shaklee Health Carnival di mana pemeriksaan Body Mass Index (BMI), tekanan darah, kandungan gula, ketumpatan tulang semuanya diperiksa secara percuma. Alhamdulillah, semuanya ok kecuali kandungan lemak dan juga saya mempunyai kulit yang kering. Nutritionist nasihatkan saya ambil Omegaguard Shaklee.

Korang tahu tak minyak ikan Omegaguard Shaklee yang terbaik di dunia.

Dari manakah sumbernya?


Omegaguard dihasilkan dari ekstrak ikan laut air sejuk di perairan Negara Jepun. Antara ikan yang dipilih adalah sardine, mackerel, herring dan anchovies. Ia tidak diambil dari hati minyak ikan ye. Omegaguard adalah 3 kali tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Itu yang membuatkan ia minyak ikan yang berbeza dari yang lain.

Omegaguard juga merupakan minyak ikan paling tulen di dunia. Kenapa? Ini adalah kerana ia mengandungi spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 termasuk EPA, DHA, ALA. Satu sajian omegaguard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan DHA.

Cara pemprosesan


Kebiasaannya pengilang-pengilang menggunakan kaedah penyulingan yang bertekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan. Akan tetapi, kaedah ini memusnahkan sesetengah nutrient dan tidak boleh menapis kandungan logam.

Berbeza di Shaklee...

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi. Proses penyulingan proprietary tiga molekul digunakan untuk mengekstrak asid lemak omega-3. Yang penting terjamin ketulenannya dan semulajadi. Proses ini juga menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl) yang menrupakan bahan kimia yang biasa digunakan dalam pelbagai industry.

Asid Lemak Omega-3

Omega-3 adalah asid lemak yang penting tetapi ia tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 bolrh juga didapati dari tumbuhan tetapi ia tidak boleh ditukar kepad EPA dan DHA secara berkesan oleh badan.

Manfaat Omega 3 adalah;
  • Ia membantu perkembangan membrane sel pada sistem neurologi dari otak dan jalur sinyal. Ia terbukti dengan kajian-kajian pakar di mana ia membantu meningkatkan memori kanak-kanak dan dewasa.

  • Penelitian menunjukkan Omega-3 dapat mencegah penyakit jantung dan mencegah penyakit saluran darah dan strok. Ini kerana ia meningkatkan elastisiti arteri dan menurunkan risiko ritma jantung yang tidak normal dan tekanan darah tinggi. Selain itu, omega-3 membantu mengekalkan tekanan darah dan melegakan ketegangan leher atau sakit kepala.


  • Omega-3 dapat menurunkan kadar kolestrol yang tinggi dan menghindarkan pembekuan darah dalam badan. Ia mengekalkan kolestrol LDL dan secara tidak langsung mengawal masalah obesiti dan mengurangkan risiko sakit jantung. Secara tidak langsung, berat badan dapat dikawal. Omegaguard sangat sesuai bagi yang hendak kurus.


  • Manfaat minyak ikan untuk ibu yang hamil sangat penting. Pengambilan Omega 3 terbukti sangat penting dalam perkembangan kesihatan bayi dan perkembangan otak dan memorinya. DHA didalam omegaguard adalah nutrient utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia sangat penting pada 3 bulan terakhir perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan. 
  • Orang yang menderita alahan kulit, psoriasis, demam hay, lelah atau asma, SLE dan penyakit kanser sangat memerlukan omega-3 untuk meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. Manfaat minyak ikan bagi kulit sangat membantu memberi kelembapan dari kulit kering yang boleh menyebabkan luka.

  • Omega-3 juga meningkatkan penyerapan vitamin yang larut dalam lemak seperti Vitamin A, D, E dan vitamin K. Omega-3 dan vitamin A.D.E.K sangat diperlukan oleh badan untuk melawan infeksi, menjaga kesihatan mata dan kulit.
  • Omegaguard juga memelihara fungsi-fungsi sendi. Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan mencegah penyakit seperti arthritis. Ia juga boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
  • Omegaguard juga mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan. EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu perkembangan mental termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, insomnia, autism, hiperaktif dan schizophrenia

Harga minyak ikan Omegaguard sangat berpatutan dan ia perlu dimakan mengikut aturan supaya lebih efektif.


TERUS CLICK"ORDER ONLINE" DI BAWAH UNTUK DAPATKAN VITAMIN


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=aae09b34cb6484fb8ead6e5aaacfde0bBagi panduan lengkap cara makan omegaguard, hubungi saya

FULL CONSULTATION BOLEH CONTACT SAYA:

Shidah Abdullah

SID No : 922949
Pengedar Shaklee Sepang, Nilai, Kota Warisan, KLIA

Sms/ Whatsapp/ Call : www.wasap.my/6012-6240197

Fb : Shidah Abdullah

Blog : shidotdotcom.blogspot.com

fb page/ig : shidotdotcom
Tentang penulis shidah abdullah

Ibu 4 orang anak dara. Seorang yang simple tetapi sangat teliti. sangat suka cabaran dan sabar. Sentiasa positif dalam apa sahaja.

You Might Also Like

0 comments:

Post a Comment

Komen anda amat saya hargai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...