5 Cara Menimbang Badan Dengan Betul

Untuk yang nak jaga turun berat badan, kena monitor berat dan catit penurunan berat sebagai satu motivasi. Kita juga kena set target berapa lama nak turunkan berat contohnya 20kg dalam masa 6 bulan. Bermula bulan Jun 2017 hingga Dis 2017. Jom belajar bagaimana timbang dengan cara yang betul. 

1. Guna Penimbang Sendiri

Beli timbang sendiri di rumah adalah cara terbaik. Ini tak.. sekejap-sekejap timbang dekat mydin la giant la. Jenuh! Beli je satu dekat cosway dan boleh ramai-ramai guna. Tak perlu bandingkan dengan timbang kawan di rumah dia pun. 

Tapi saya cadangkan beli di Lazada timbang brand Yunmai. Memang canggih weih. Search je Yunmai nanti keluar la semua jenis Yunmai.

Ini la rupa timbangnya. Kalau yang jenis sama kawan-kawan geng nak kurus beli dalam RM110 macam tu. Ni sebab warna mahal sikit. 
Excited timbang baru sampai

Apa beza timbang ni dengan yang lain? Dia canggih sebab bila timbang terus link ke apps dalam hp. Install je apps dari google store.

Bagusnya timbang Yunmai, ia boleh baca
▪kandungan air (water) 
▪body mass index (BMI)
▪umur dalaman badan (fitness age)
▪lemak (body fat)
▪kandungan protin
▪lemak melingkungi organ (visceral fat)


Tingginya bacaan saya.. korang tak tengok mula-mula. Fitness age 52 tahun. Haha..

2. Pakai baju yang ringan dan minimum

Masa nak timbang, pilih baju yang ringan dan nipis. Jangan la pakai baju kerja keMemang jauh bezanya timbangannya. Kalau boleh pakai baju yang sama je setiap kali timbang. 

Kalau timbang dari mula dengan kaftan dan pastikan seterusnya nanti guna baju yang sama juga. Mudahkan!

3. Timbang Sebelum Makan dan Minum

Timbang mesti sebelum makan dan minum. Sebab kalau kita timbang selepas makan, memang confirm berat. Minum air je dah seliter. 

4. Timbang selepas Membuang 

Buang air kecil dan besar pagi-pagi memang terbaik. Maksudnya sistem penghadaman kita lancar. Selesai je membuang memang masa terbaik untuk timbang.

Macam-macam petua orang kata nak pastikan pagi-pagi buang, bangun tidur terus minum air kosong. Selain tu, minum susu sebelum tidur pun bagus. Saya ambil ostematrix bekalkan kalsium.

5. Timbang pada waktu yang sama

Biasanya coach pesan pada kami group Jom Kurus untuk berikan berat kami secara mingguan. Kami timbang biasanya setiap hari isnin pagi sebelum sarapan. Semua akan update berat masing-masing.

Ini untuk elak lari bacaan. Ye la kalau kali pertama ambil waktu pagi, kali kedua timbang sebelum tidur. Memang lari bacaan kita. Nak monitor berat pun lari.

Ini antara pesanan coach setiap hari isnin pada kami. Moga bermanfaat untuk semua yang bermisi untuk turunkan berat badan dan kekal sihat.

Shidah Abdullah



Read More

Kolam Renang Di Ethno Valley Resort Taiping Untuk Anak-Anak Bersantai

Salam Maal Hijrah untuk semua. Alhamdulillah diberi nikmat cuti 3 hari. So better kita manfaatkan sebaiknya. Kali ini, kami sekeluarga bercuti di rumah adik di Taiping. Cuti yang agak santai sebab fokus lebih kepada menziarah dan memberi peluang kepada ayahnya mencari port memancing. Specialkan! Lama benor dah gian nak memancingnya dari anak pertama lagi. Kita kasi can lah!. Rupanya ada teman sekapal yang sama-sama gian. Ok la tuh..

Tapi saya tak nak cerita pasal memancing ni. Topiknyakan pasal kolam renang. Sementara ayah-ayah memancing, ibu-ibu bawa anak-anak berenang-renang. Adik saya bawa ke tempat yang sangat selesa iaitu di Ethno Valley. Saya baru tahu ada tempat yang istimewa dan banyak aktiviti boleh dilakukan di sini.




Pemandangan dari atas (Kredit : Ethno Valley)
Tengok gambar pemandangan dari atas dah tahu tempat ni sangat cantik dan bersih. Swimming pool je dah memanggil-manggil untuk kita terjun ke dalam.




Kolam Renang

Main attraction di sini memang kolam renangnya. Tu je tujuan kami ke sini. Kolam renangnya sangat selesa dan selamat. Ada dua bahagian pool iaitu satu bahagian kanak-kanak dan satu bahagian dewasa. Tidak terlalu dalam. Kak Cik, anak saya ke-3 yang baru berusia 5 tahun pun boleh berdiri di dalam dengan steadynya. Since saya je dewasa yang join melompat ke dalam, saya la yang monitor semua. Bukan apa risau ada yang tersembam pulak muka dalam air.


Tengok diorang berposing



Bagusnya di tepi kolam ada kawasan berbumbung dan tangga bertingkat untuk parents yang menunggu dan memerhati anak-anak berenang. Ada la tempat nak lepak dan sembang-sembang. 

Mak comel sedang berehat
Tempat ini dibuka dari 9.00 pagi dengan caj bayaran masuk RM3 bagi dewasa dan RM2 bagi kanak-kanak. Bayaran dikenakan sangat berpatutan. Bayar dekat abang di kaunter ni 


Aktiviti-Aktiviti lain di Ethno Valley

Selain aktiviti berenang, ada aktiviti lain yang boleh kita lakukan. Antaranya :

1) Melawat taman herba dan haiwan-haiwan


Kat sini ada haiwan-haiwan comel seperti ayam, arnab-arnab comel dan burung-burung. Suka anak-anak membelek sangkar nak tengok apa isinya.


Ada juga burung macam pakai jaket. Comel dan stylo ok..



Kredit : Adik saya Atiqah

2) Memanah dan Berkuda


Bagi yang mencari tempat untuk melakukan aktiviti kem bina semangat, saya memang suggest tempat ni. Ada dua aktiviti sunnah iaitu memanah dan berkuda juga disediakan. Kedua-dua aktiviti yang memerlukan fokus yang tinggi




Mana gambar saya berkuda? Maaf la.. orang yang jaga kebetulan tak ada. Tak dapat nak tunjuk bakat tapi saya dah pernah cuba. Tengok sini. So harga pun tak sempat nak tanya.


3) Bilik Untuk Berehat


Bukan tu sahaja, tempat rehatnya sangat cantik. Port family day yang happening la saya rasa. Sebab so far kalau family day cikai kawan-kawan memang kami cari kawasan yang ada fasiliti-fasiliti macam ni la. Tempat pun terjaga baik. 



Kawasan di hadapan bilik-bilik

Nak cari tempat makan?


Di seberang jalan ada kedai makan. Ada juga kedai di dalam. Kebiasaannya di situ ada disediakan pakej tapi tak la tanya. Sebab pergi sekejap sangat. Call direct nombor contact di gambar ye.


Yang paling penting kena buat sekarang... jaga kulit balik.. udah gelap gara-gara berenang tengahari.. haha pandan muka lupa lagi bawa sunblock.


Ok boleh la pergi nanti ye. Nanti share pengalaman tau.


Shidah Abdullah
Read More

10 Soalan dan Jawapan Tentang ESP Yang Perlu Anda Tahu

ESP adalah antara 10 supplemen pilihan pengguna di Malaysia. Ikut carta jualan di ibu pejabat Shaklee di Sunway Geo, ESP mendapat tempat kedua. Hari ini saya nak kongsikan soalan-soalan pelanggan yang biasa ditanyakan berkaitan ESP.

1. ESP tu apa?!

ESP singkatan berasal dari perkataan Energizing Soy Protein. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya.


▪Mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan.
▪Soy protein yang tidak mengandungi kolesterol dan laktosa
▪Mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
▪Protein Soya ESP adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik.
▪Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.
▪Ia diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita.  Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.


2. Kenapa perlu ambil ESP?



La.. hari-hari saya makan protein juga. Kadang-kadang makan ikan, ayam, daging. Bila boring-boring tengok tv saya mengunyah kacang-kacang. Ok la kan.





Memang ok je kita makan semua tu setiap hari. Tapi kena ingat juga, protein ini boleh musnah bila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Kita biasanya goreng bagai lauk-pauk kita. Yang tinggal hanya saki-baki protein dan yang selebihnya badan menyerap minyak dari hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.






3. Penting ke Protein ni pada badan kita?

Struktur asas badan manusia adalah sel.

  • Dari sel akan membentuk tisu
  • Dari tisu akan membentuk organ.
  • Dari organ membentuk system badan kita. 

Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 


Segala penyakit pada sekarang disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang lemah dan tidak sihat. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

Sentiasa seimbangkan pengambilan makanan sebab badan kita terdiri daripada
▪66% Air
▪25% Protein
8% Lemak
1% Kombinasi Minerals & Vitamins 100%


25% daripada badan kita berasal daripada Protein seperti kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Betapa pentingnya protein ni pada kita.

4. Apa perbezaan ESP dengan produk soya lain?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. 

Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang. 



Tu sebab ESP sangat istimewa..


Yang lagi penting, ia produk Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism) di mana ia menggunakan protein soya yang tidak diubah suai. Ini disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini akan memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.


5. Apakah Risiko Kekurangan Protein secara umumnya?


▪Kurang darah atau kurang oksigen dalam darah (Anemia)
▪Penyakit buah pinggang
▪Penyakit hati 
▪Kolesterol tinggi
▪Tekanan darah rendah 
▪Kandungan gula darah rendah
▪Fungsi saraf tak stabil
▪Ulser perut + usus
▪Luka lambat sembuh
▪Pengaliran darah yang tidak lancar
▪Penglihatan kurang baik
▪Badan menggeletar
▪Letih lesu
▪Lemah
▪Tinggi kandungan air dalam tisu badan
▪Terancat akal
    ▪Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)


    6. Berapa harga ESP dan berapa lama tahan?


    Bagi semenanjung, Sabah dan Sarawak, 1 canister ESP seberat 850g berharga RM170. Dengan pengambilan 3 sudu sehari, 1 canister ESP boleh bertahan hingga satu setengah bulan.


    7. Bagaimana cara bancuhan yang sesuai?

    Pelbagai cara bancuhan boleh. Ikut citarasa masing-masing. Cuma elakkan bancuh dengan air terlalu panas. 

    Ini antara resepi yang boleh dicuba dan dicampurkan dengan ESP dan sangat baik untuk yang nak kurus. ESP dapat mengurangkan rasa lapar


    8. Apa lagi manfaat ESP?



    • Awet muda - Asid amino terdapat di dalam ESP membantu membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain.
    • Membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung
    • Mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser
    • Membekalkan tenaga dengan segera
    • Meningkatkan imun sistem
    • Mencegah migrain, imsonia dan tekanan
    • Membaiki pigmentasi dan membaiki masalah rambut beruban, rambut gugur.
    • Membaiki memori
    • Baik untuk hormon. 
    • Baik untuk prostat


    9. Bagaimana ESP berfungsi untuk setiap orang?


    Bagi seorang pelajar dan pekerja atau individu dewasa, ia kan bertindak sebagai "energy booster" jika diminum setiap pagi. Badan akan rasa lebih bertenaga dan kurang rasa lapar. Ia juga membantu mengawal berat badan.  





    Bagi orang lelaki terutamanya, ia melindungi daripada perlbagai penyakit terutamanya masalah jantung, kanser dan lain-lain lagi. 


    Bagi wanita pula yang sukakan kulit yang anjal, protein penting dan membantu menjadikan kulit cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut.  Amalkan ESP secara konsisten akan membantu menghilangkan masalah-masalah kulit.


    Akhir sekali, bagi ibu mengandung pula akan memelihara pembesaran janin yang sihat. Ia dapat mengurangkan rasa tidak selesa ketika mengandung.

    Ini kata mereka yang dah amalkan ESP.. mereka semakin menawan..


     10. Macamana nak beli ESP ni?

    Mudah sangat nak beli ESP ni. Saya beri anda beberapa pilihan cara ikut kesukaan masing-masing.

    a) Beli secara online sendiri dengan hanya click esell dibawah. Ikut sahaja langkah-langkah di dalam esell.

    b) Nak lebih mudah, biar saya uruskan pembelian anda dan poskan terus kepada anda. Hubungi saya
    Shidah Abdullah
    Whatsapp/sms : 012-6240197

    Lawati juga dan tinggalkan jejak tau
    Like di Fb page: shidotdotcom
    Add Friend di Fb : Shidah Abdullah
    Follow Instagram : shidotdotcom


    Read More

    Review : Abang Long Fadil 2 Memang Mantop

    Salam 1Malaysia.

    Alhamdullillah kita masih aman di Malaysia. Walaupun dugaan hidup sekarang mencabar tapi rakyat Malaysia masih cekal usaha.

    Ops! Tak nak cakap pasal politik.

    Cuti-cuti ni kami berfikir-fikir nak bawa anak-anak pusing-pusing tapi tak tahu ke mana. Akhirnya decide nak untuk tengok movie "ABANG LONG FADIL 2". Tengok komen sangat memberansangkan. 

    Asal rancangan nak dating berdua je tapi sebab nak cuti pun susah. Bawa anak-anak sekali. 

    Harga Tiket?

    Harga tiket bagi dewasa ialah RM14 dan bagi kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas dikenakan RM7.50. Semuanya termasuk GST. Kami pergi menonton di Golden Screen Cinema di Alamanda Putrajaya.

    Berapa Rating nak bagi?

    Rating untuk movie ni saya bagi 10 bintang dari 10 bintang.

    1. Watak 

    Dengan watak Abang Long Fadil yang kelakar dari mula. Tapi dia semakin lama makin serius untuk membersihkan nama sendiri disebabkan dituduh membunuh Puan Mona. Lakonan Zizan Razak makin mantop dan lebih memberi impak.

    2. Elemen Lucu dan Serius

    Watak polis yang dimainkan oleh Shuib Sepah2 sebagai Inspektor Shuib pula memang lucu sebab dia sangat skema gila. Sampai rakan sekerja iaitu Shamsul Yusuf sebagai Inspektor Wahab dah tak tahan nak layan karenah.

    Ditambah oleh lakonan watak jahat A. Galak (Taji Samprit) dan Wak Doyok sebagai geng jahat tapi masing-masing nak pangkah diri masing-masing walaupun mereka anak beranak. Juga ingin menghapuskan KingKong lakonan Dato' AC Mizal

    3. Jalan Cerita Tersusun

    Cerita lebih hebat bila misi mencari pembunuh sebenar iaitu Tiger dibantu oleh wartawan bernama Yana (Tania Hudson) dan jurukamera (Achey) KLTV. 


    Jalan ceritanya buat kita berfikir siapa di antara mereka sebenarnya jahat sebab polis juga seakan-akan bersengkongkol tapi sebenarnya ada spy dalaman. 

    4. Aksi-aksi yang hebat

    Aksi stunt yang dilakukan semua hebat dan real. Bayangkan semua pelakon boleh berpusing-pusing setiap kali berlawan. Yang lawak-lawak berlawan pun berdesup-desup.

    5. Lagu Tema

    Lagu tema untuk cerita ini Senorita dan Cobaan memang sangat bersesuai dengan konsep dan jalan cerita movie ni.

    Apapun.. Tahniah kepada Skop Produktion terutama pengarahnya Syafiq Yusuf untuk cerita yang A+++ (macam periksa pulak). Moga-moga boleh dapat award.

    Tak sia-sia pergi tengok.. korang pergi tengok baru korang akan tahu siapa pembunuh sebenarnya.

    Read More

    Cabutan Lucky Draw 16 September Hari 1Malaysia

    BELI DAN CABUT LUCKY DRAW 


    Promo Hari 1Malaysia yang best.. beli minimum 200UV dapat lucky draw

    Goncang kotak lucky draw tu. Pilih la hadiah sendiri.  Memang terbaik. 
    .

    Macamana nak join event? 

    .

    Pergi ke semua branch shaklee di seluruh negara hari ini. Kalau yang berada di KL dan wilayah boleh ke branch di Sunway Geo atau di Taman Sri Rampai.

    Apa lagi yang best?

    Beli Vivix 2 botol dapat diskaun  5%

    Siapa akan happy sangat sesuai enjoy promo ni?

    👉Golongan yang menghidap kanser atau berisiko mengidap kanser akibat keturunan atau kegagalan fungsi mana-mana organ
    👉Pesakit SLE
    👉Pesakit jantung
    👉Pesakit kencing manis
    👉Pesakit darah tinggi
    👉Pesakit gout
    👉Pesakit strok
    👉Wanita yang mempunyai cyst
    👉Golongan yang mempunyai ketahanan badan yang rendah
    👉Golongan yang mempunyai masalah selaput mata/ penglihatan
    👉Mereka yang mencari produk anti-penuaan
    👉Perokok tegar
    👉Ketagihan dadah

    .

    Ni mereka yang dah pergi? Anda bila lagi?




    Nak tahu lagi tentang VIVIX?


    Jangan lupa tinggalkan jejak tau.
    Shidah Abdullah
    012-6240197
    Read More

    4 Tips Mudah Kulit Halus, Cantik dan Anjal

      
    Pernah terfikir tak macamana sesetengah orang tu kulit dia cantik sangat? Sampai tengok berkali-kali. Cuba kita teliti betul-betul apa yang mereka lakukan. Mereka bukan tutup dengan alat solek je tau. Alat solek akan buat mereka bertambah cun lagi. Ada sesetengah menggunakan yang alat solek untuk cantik tapi tetap nampak masalah di kulit. 

    Google semua tips arti-artis menjaga kesihatan dan pemakanan. Kan ramai suka artis-artis kan! Jom tengok apa 3 artis pilihan saya buat untuk kulit cantik. 

    1. Erra Fazira
    "Ibunya juga pernah berpesan supaya meminum air secukupnya, mendapatkan waktu tidur yang betul dan sentiasa gunakan produk yang sesuai untuk kulit muka" (Kredit: arowanateacher.wordpress.com)

    2. Rozita Che Wan
    "Kalau boleh, lepas makan jangan terus minhm air. Berjalanlah 20 tapak agar makanan mudah hadam. Apabila berpantang selepas melahirkan, jangan sesekali berkipas jauh sekali berhawa dingin. (Kredit : intrend.com.my)

    3. Ziana Zain
    "Kak Ziana amalkan minum jus hijau setiap pagi seperti timun atau epal untuk kekal bertenaga. Sarapan pagi Kak Ziana biasa ambil sarapan ringkas seperti 2 keping roti. Tengahari dan malam, biasanya jarang ambil nasi. Cukuplah sayur-sayuran atau lauk"

    Kan! Akak-akak artis kita pun memajng mulakan dengan makanan yang baik. Antara perkara yang perlu kita pastikan dalam pengambilan makanan adalah :

    Pengambilan protein secukupnya (Build)

    Makanan untuk kulit kita adalah protein. Kulit kita perlukan protein yang cukup untuk penghasilan sel-sel baru. Antara makanan yang dapat menambah protein ialah ikan, telur, kekacang seperti almond, oat, ayam dan keju. Semua yang sedap-sedap semuanya.


    Jaga keanjalan Kulit (Firm)


    Kulit kita anjal disebabkan adanya kolegen pada struktur kulit. Bila usia kita semakin meningkat, kolegen yang terhasil semakin berkurangan. Kita akan mula rasa kulit kita keras dan keluar kedutan. Perubahan fizikal kulit akan semakin ketara bila kita masuk lingkaran 40-an. Kulit paling penting untuk kita jaga sebab ia adalah lapisan pertama yang mengekal dan mekanisma kawal atur persekitaran dinamik dalaman (organ homeostasis).


    Apa kata kita buat eksperimen? Cubit di bawah lengan, tahan selama 5 minit dan lepaskan. Kira berapa lama masa di ambil untuk kulit kembali rata seperti sebelum. Jika cepat, makna usia kulit semakin muda kerana masih anjal.

    Waktu (masa)
    Usia Fungsional (tahun)
    1-2
    20-30
    3-4
    30-44
    5-9
    45-50
    10-15
    60
    35-55
    70
    56 atau lebih
    70 ke atas


    Elakkan radikal bebas dengan bahan antioksidan (Protect)

    Pengambilan Vitamin C yang bertindak sebagai antioksidan menjagakan kulit lebih sihat dan bebas dari radikan bebas. Badan kita tidak dapat menghasilkan vitamin C sendiri. Disebabkan itu, kita perlu pastikan pemakanan hari kita lengkap dengan pelbagai nutrient.

    Pengambilan vitamin C yang kerap dapat mengurangkan kedutan, mengelakkan kulit dari menjadi kasar dan kering. Selain tu, ia menggalakkan pembentukan kolegan dan pembentukan kulit baru.

    Selain itu, perbanyakkan juga makan buah-buahan di dalam diet harian.

    Sentiasa Jaga Kelembapan Kulit (Moisture)

    Pengambilan air secukupnya amat penting bagi memastikan badan kekal bertenaga dan mengekalkan kelembapan badan dan kulit kita. Selain itu, perkara lain yang boleh dilakukan adalah seperti;-
    1. Memakai topeng wajah atau mask
    2. Rajin membersihkan kulit
    3. Tidur secukupnya
    4. Bersolek biar sederhana
    5. Memakai krim UV
    6. Pengambilan

    Lakukan sahaja yang atas, insyallah kulit pasti terpelihara.

    The Radiant 4 Shaklee dan bagaimana ia berfungsi?

    The Radiant 4 mengandungi 4 produk yang sangat sesuai untuk mengembalikan kecantikan kulit iaitu ESP, Collagen, Sustain Release Vitamin C dan GLA.


    1. Energizing Soy Protein (ESP)

    • Membekalkan asid amino yang penting di mana  ia tidak dihasilkan oleh badan kita yang dapat meningkatkan fungsi kulit
    • Protein yang dibekalkan dapat menggalakkan penghasilan sel-sel kulit baru yang sihat
    • Memperbaiki sel-sel yang rosak dan menduplikasi sel-sel yang baik
    • Membantu menghasilkan hormone dan enzim-enzim sihat untuk kulit
    • Membantu menghalang kerosakan kulit akibat sinaran matahari (UV)

    2. Collagen

    • Mengekalkan elastisi pada kulit
    • Menjadikan kulit lebih lembut
    • Mengurangkan kedutan
    • Mengurangkan parut-parut di muka

    3. Sustain Release Vitamin C

    • Mengurangkan kehadiran kedutan di muka
    • Mengurangkan masalah kulit kering dan kasar
    • Menggalakkan penghasilan kolegan dan kulit baru
    • Membantu menyembuhkan luka
    • Agen antioksidan yang menjaga dari radikal bebas

    4. GLA

    • Mengurangkan kegatalan pada kulit
    • Menjaga kelembapan kulit
    • Melawan keradangan pada kulit dan badan


    Akhir sekali, teruskan bersenam, pilih makanan untuk kulit kekal cantik dan sihat, ambil supplemen yang dapat membantu memulihkan kesihatan secara menyeluruh. Melabur untuk kesihatan kita sendiri adalah yang terbaik.

    Macamana nak dapatkan The Radiant 4?



    Hubungi saya Shidah 012-6240197. Khidmat nasihat akan diberikan PERCUMA. Moga jadi bekalan di sana.


    Kalau ada yang pening fikir nak bagi hadiah pada mak dan ayah. Vivix adalah hadiah terbaik. 


    Salam saya
    Shidah Abdullah
    Fb : shidah abdullah
    Fb page : shidotdotcom
    Instagram : shidotdotcom



    Read More
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...