Vitalea Multivitamin Dipercayai Pengguna Lebih 100 Tahun

Ramai yang masih mencari vitamin yang sesuai untuk diri dan keluarga. Mari saya kongsikan multivitamin yang telah digunakan lebih 100 tahun oleh pengguna-pengguna di seluruh dunia. 




Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu; bermula dari 1915) kepada tablet. Ia telah diupgrade dengan formulasi zat besi. 
Dihasilkan pada 1915 oleh Dr Forrest C. Shaklee. Setiap tablet mengandungi
  • 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah
  • 12 vitamin  dan 7 mineral yang memanf disarankan oleh RDA
  • Ia diformulasi secara komprehensif dan sangat seimbang.
  • Setiap tablet disaluti dengan serbuk nutrisi spirulina
  • Ia menggunakan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks dikenali sebagai Explo-tab
Multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalan air dan juga dalam tubuh kita.
  • Mineral yang terkandung di dalam vitalea mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus 

Antara manfaat vitalea
Penambah tenaga segera agar lebih fokus
Pelengkap nutrisi disebabkan diet tidak seimbang
Keupayaan sistem produktif terutama bagi anak yang hendak membesar 
Meningkatkan metabolisma dan melambatkan proses penuaan
Melindungi organ seperti fungsi buah pinggang, jantung dan hati 

Berapa harga sebotol Vitalea?

Sebotol vitalea mengandungi 120 biji dengan harga RM110 sahaja (termasuk harga pos). 


Siapa yang sangat perlu mengambil Vitalea?

  • Mereka yang hendak kekal sihat selalu
  • Mereka yang kurang bertenaga
  • Mereka yang mengalami masalah tekanan darah rendah (HB rendah)
  • Ibu yang hamil
  • Ibu yang menyusukan anak
  • Mereka yang mengalami masalah rambut gugur
  • Mereka yang menghidapi penyakit diabetes
  • Mereka yang mengalami masalah kemurungan
  • Mereka yang mengalami masalah prostat
  • Mereka yang mengalami masalah kesuburan

Bagi anda yang hendak mendapatkan Vitalea ini boleh menghubungi saya:-
Shidah Abdullah (SID No: 922949)
No telefon 012-6240197 atau 
COD : Kawasan Nilai, Sepang, KLIA, Kota Warisan, Kota Seri Emas 
Penghantaran melalui pos keseluruh negara.
Read More

Mana datang perkataan Vitamin? Ini Asal Usul Vitamin

Tahu tak macamana datangnya perkataan "Vitamin". Ini kisah disebaliknya. 

Dr Forrest C.Shaklee dilahirkan pada November 1894 di Carlisle, Iowa. Beliau disahkan mengidap tuberculosis iaitu penyakit batuk kering. Doktor menganggarkan tempoh jangka hayar beliau hanya dalam anggaran 8 tahun sahaja. 




Disebabkan itu, keluarganya berpindah dari kawasan berjelaga dan berasap disebabkan perlombongan arang batu di Carlisle ke utara Iowa. Kenapa? Mereka percaya bahawa penyakit tuberculosis hanya boleh diubati dengan udara yang segar, makanan yang sihat dan rehat yang cukup. 


Bila di zaman kecil lagi dah menghidap batuk kering, keluarga membawa Dr. Forrest C. Shaklee ke luar bandar di tempat yang bersih dengan alam sekitar yang segar. Keluarga beliau menukar cara hidup bertahun-tahun.

Dalam tempoh itu, beliau tidak bergantung pada hospital atau ubat-ubatan. Selebihnya rawatannya adalah rehat yang cukup, makan makanan berkhasiat dan bersenam dan menghabiskan waktu di luar.

Minat
Dari situ timbul minat Dr. Forrest dalam bidang kesihatan, membawa beliau kelapangan, makmal dan bilik peperiksaan. Beliau yakin dan percaya


Pemakanan yang baik adalah asas untuk kesihatan keseluruhan dan kesejahteraan

Membangunkan teknik baru

Dr. Forrest sentiasa muncuba membangunkan teknik untuk mengekstrak nutrien dari makanan. Terhasilnya "Vitalized Mineral" dan diperkenalkan pada 1915. Kemudian barulah konsep vitamin yang berasal dari singkatan vitamin pertama ini "Vitalized Mineral" lebih difahami.


Beliau juga membina amalan dan klinik kiropraktik yang berjaya. Beliau belajar dari merawat pesakit bahawa kesihatan yang baik diperlukan untuk memupuk kesejahteraan. Bukan hanya merawat penyakit.





Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada tablet. Ia juga diupgrade dengan formulasi zat besi. 


Moga bermanfaat ye!

Salam sayang dari akak bisik-bisik,
Shidah Abdullah

Sumber ; http://www.whyiridehorses.com/content/fascinating-history-dr-forrest-c-shaklee
Read More

Derita Pesakit Gout Hilang Dengan Air Mata

Assalamualaikum. 

Apa khabar semua? Semoga semuanya sentiasa sihat selalu. Entri saya kali ni nak kongsikan berkaitan penyakit gout. Biasa yang kita degar gout biasanya dihidapi oleh lelaki kan. Jarang sekali berlaku pada wanita kerana wanita ada kitaran haid.

Saya ada terjumpa dengan adik ni muda lagi. Umur baru awal 30an tapi jalannya terdengkot-dengkot. Kesiannya dia. Bila ditanya "Saya ada gout kak". "Alahai dik muda lagi ko dik". Biasa tengok orang-orang yang dah berumur yang kena. 

Mula-mula kita kenal dulu


Apakah Penyakit Gout?

Gout ini adalah keadaan di mana keradangan berlaku yang menyebabkan kesakitan pada tendon, sendi dan akan berlakunya bengkakkan. Ia juga boleh jadi tanda-tanda penyakit lain seperti batu karang, urate nephropathy dan tophi.  Ini berlaku disebabkan oleh tahap asid urik dalam darah yang terhablur dan disimpan di sendi tendon dan tisu. 

Klip video dari MyHealth ini menerangkan tentang Gout;-





Apakah Punca Gout?

Gout berlaku disebabkan terdapat lebihan asid urik di dalam badan kita. Asid urik merupakan bahan kumuhan yang berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin. Biasanya badan kita membuang bahan kumuhan ini melalui pembuangan air kencing atau urin. 

Tapi bagi pesakit gout, asid urik yang berlebihan ini tidak dibuang dan berkumpul di dalam sendi (lihat gambar). Penyakit ini sering dihidapi oleh kaum lelaki dalam lingkungan umur antara 30 hingga 60 tahun. 



Gout ini merupakan penyakit paling lama dihidapi dari zaman dulu lagi. Dulu, gout boleh menyebabkan kecacatan dan kemudaratan. Alhamdulillah dengan kemajuan perubatan, gout boleh dikawal

Tanda-Tanda Gout

  • Gout biasanya menyerang ibu jari kaki
  • Ibu jari kaki akan menjadi merah, panas, bengkak dan tersangatlah sakit
  • Serangan biasa akan berlaku tiba-tiba, kerap terjadi di waktu malam
  • Apabila ia menyerang sendi, rasanya sangat berbisa. Jika bergesel dengan selimut pun akan rasa terseksa.
  • Sakit ini akan menyerang kembali selepas berminggu atau berbulan-bulan
  • Bukan sendi di ibu jari sahaja boleh diserang, sendi di buku lali, lutut, pergelenagn tangan dan jari juga boleh diserang.


Kesan-kesan Gout

  • Asid urik akan berkumpul di bawah kulit. Ia akan membentuk benjolan yang dipanggil "tophi".
  • Dalam saluran urinari pula, asid urik boleh berkumpul dan membentuk batu karang
  • Selain itu, penghidap gout juga sering menghidapi penyakit atau masalah kesihatan lain seperti kegemukan, darah tinggi, hiperlipidemia dan diabetes.

Adakah Gout Boleh Diwarisi?

Ya! Gout boleh diwarisi tetapi bergantung pada faktor persekitaran seperti gaya hidup dan pemakanan. Namun ia masih boleh dikawal jika mengamalkan cara hidup sihat seperti bersenam, menjaga pemakanan dengan memilih yang bersesuaian.

Apakah makanan yang perlu dielakkan oleh pesakit gout?

Pengambilan makanan berprotein tinggi sepeti makanan laut, kekacang dan daging merah yang tinggi purin boleh mencetus gout. Satu kajian mendapati mereka yang mengambil daging merah dan makanan laut secara kerap mempunyai 50% potensi lebih medapat penyakit gout. 

Antara makanan-makanan yang mesti dielakkan;-
  • Organ dalaman seperti hati, paru, ginjal dan otak
  • Ikan bilis, kembung, sardin
  • Daging cincang
  • Ekstrak daging, ragi dan kiub rebusan daging (tinggi protein)
  • Makanan bercengkerang seperti ketam, udang dan kerang (seafood)
  • Asparagus, bunga kobis, cendawan dan bayam
  • Kekacang


Cara terbaik untuk mengatasi Gout

  1. Mengamalkan diet yang rendah purine iaitu berprotein tinggi dengan mengambilnya secara sederhana seperti yang disenaraikan di atas.
  2. Minum air pada kadar yang banyak. Ini membantu menyingkirkan asid urik melalui pembuangan air kencing
  3. Kawal berat badan
  4. Rajin-rajin la bersenam dapat membantu badan berfungsi dengan lebih baik
  5. Amalkan makan ceri atau strawberi bagi mengurangkan asid urik


Apakah supplemen yang dicadangkan untuk membantu pesakit Gout?

1. Vivix
2. Alfalfa
3. Omega Guard
4. Performance Drink

Jom kita tengok bagaimana setiap supplemen membantu pesakit Gout

Vivix 
  • Melindungi dan memperbaiki DNA dari pada rosak. 
  • Ia memberi impak positif dalam pengawalan genetik
  • Menggalakkan pembetukkan mitochondria di dalam sel agar badan pesakit lebih berfungsi dengan lebih baik
  • Ia juga melambatkan protein AGE yang menyebabkan sel-sel badan rosak 

Alfalfa
  • Menyingkirkan toksik secara lembut dari badan
  • Pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak untuk detoks dari badan
Omega Guard
  • Asid Dekosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid omega 3 yang ditemui dari ikan laut dalam.
  • Kedua-dua asid ini mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit gout

Performance Drink
  • Sejenis isotonik yang membantu memastikan tubuh pesakit gout mempunyai kandungan air dan gula yang cukup supaya tidak berlaku dehidrasi.

Testimoni Pesakit Gout dengan Set ini

Ini testimoni usaha seorang isteri memastikan suaminya bebas GOUT


Bagaimana nak mendapatkan Set Gout Shaklee ni?

Klik butang di bawah untuk membeli set ini terus secara online.

 

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan seperti baget yang limited, hubungi saya terus;-
Shidah Abdullah di no. telefon 012-6240197. Setiap pembelian akan disertakan dengan

  • Cara pengambilan yang terbaik untuk kesan optimum
  • Konsultansi percuma


Sumber:
Arthritis Foundation www.arthritis.org
MyHealth; Gout


Read More

Kenapa Memilih ESP Shaklee?

ESP Soy Protein Isolate Poweder adalah makanan bernutrisi yang sangat sesuai untuk seisi keluaga. Rasanya sangat enak. Apa perbezaan ESP dengan susu soya yang biasa dipasaran?


Perbezaan ESP dengan Susu Soya


  • Penghasilannya menggunakan soya yang tidak diubah secara genetic (non-gmo) dan merupakan sumber protein yang sangat bagus. Ia dihasilkan dibawah Program Pemeliharaan Identiti (IPP) dimana ia dipantau dan dikawal ketat sepanjang proses penanaman sehingga pemprosesan
  • Setiap hidangan mangandungi 14 gram protein berkualiti tinggi, rendah lemak, tanpa laktosa dan tanpa kolestrol
  • Keperluan biologi lengkap dengan 9 jenis amino asid yang diperlukan oleh badan
  • Mempunyai PDCAAS iaitu  skor penghadaman protein kepada amino asid) skor1.0- kedudukan tertinggi dan sama dengan protein haiwan
  • Mengandungi 5 jenis keperluan vitamin B dan separuh daripada keperluan kalsium harian.
  • Menganduingi isoflavons semulajadi daripada soya

Kebaikan Protein ESP

  • Memberkan tenaga untuk satu jangkamasa yang panjang
  • Mengekalkan tahap gula yang stabil sebab mempunyai glisemi indeks yang rendah
  • Mengawal pengambilan karbohidrat
  • Membuat rasa kenyang lebih lama
  • Membantu mengawal nafsu makan dengan lebih mudah
  • Membantu mengekalkan tenaga selepas berjam-jam

Bagaimana nak bancuh ESP Shaklee?


  • Untuk hasil terbaik, campurkan 3 sudu besar Shaklee ESP dengan segelas susu, jus, air atau apa sahaja minuman kegemaran.
  • Boleh juga dibuat smoothie yang lazat

Bagaimana nak dapatkan ESP?

Hubungi saya terus;-
Shidah Abdullah 
Pengedar Sah Shaklee (No. Ahli : 922949) 
Kawasan Nilai, Sepang, KLIA, Kota Warisan, Kota Seri Emas 
No telefon 012-6240197 atau 
whatsapp http://shidahabdullah.wasap.my/
Read More

Meal Shakes Adalah Fast Food Untuk Anak Aktif?

Anak-anak selalunya yang lasak dan sentiasa aktif, sentiasa tidak akan ada waktu yang tetap dan dapat duduk diam untuk menikmati makanan seimbang. Macam-macamlah usaha yang akan dilakukan oleh mak dan ayah untuk pastikan anak-anak cukup zat termasuk mencari susu dipasaran yang dapat membekalkan nutrisi secukupnya. Sebab itu sahaja yang dapat membuatkan anak-anak duduk diam.




Meal Shakes Adalah Fast Food?

Meal Shakes Adalah Fast Food?

Anak-anak memerlukan pilihan makanan segera yang baik untuk mereka dengan kandungan yang rendah lemak dan rendah. Makanan segera yang saya maksudkan bukanlah makan yang tidak sihat. Meal Shakes boleh dikategorikan makanan segera kerana :-


  • Ia memberikan 19 vitamin dan mineral penting sebagai nutrisi asas untuk anak-anak yang membesar dan remaja untuk keka sihat dan kuat walaupun aktif
  • Ia merupakan sumber pemakanan serat dan protein terbaik
  • Ia juga kaya dengan sumber kalsium
  • Jumlah Glisemik Index yang rendah. 

Apa itu Glisemik Index?


  • Diperkenalkan pada tahun 1981 oleh seorang ahli sains bernama Dr. Jenkins. 
  • Beliau telah menerangkan konsep GI ini dalam Jurnal Perubatan Nutrisi Klinikal Amerika (American Journal of Clinical Nutrition) sebagai panduan untuk seseorang mengekalkan kestabilan gula dalam darah. 
  • Beliau telah mengklasifikasikan karbohidrat berdasarkan bagaimana tubuh manusia bertindakbalas kepadanya. 
  • Kadar penyerapan karbohidrat dan kepantasannya menjadi glukosa dalam darah dikira sebagai satu indeks atau petunjuk. 
  • Indeks ini dipanggil Indeks Glisemik (GI). 
  • GI menunjukkan kedudukan makanan dalam skala 0 hingga 100 mengikut paras sesuatu makanan itu menaikkan paras gula dalam darah selepas ia di makan. 
Kredit to : http://doknorm.blogspot.com/2012/10/memahami-indeks-glisemik-sindrom-x.html

Meal Shakes Adalah Makanan Segera Untuk Anak Aktif?

Kebaikan Meal Shakes Shaklee?

  • Ia membekalkan nutrisi kepada sel tubuh kerana ia kaya dengan protein yang dapat membantu pembinaan sel kulit, kuku, rambut, organ , darah dan imun.
  • Ia membantu tumbesaran kerana kandungan asid folik, biotin dan juga kaya dengan kalsium magnesium yang diperlukan untuk membina tulang kuat dan sel-sel membesar.
  • Ia juga bertindak sebagai Anti-Oksida dengan kandungan vitamin A, C, E, Zink, selenium yang bertindak sebagai agen anti oksida hebat melawan jangkitan penyakit dan membantu melambatkan proses penuaan.
  • Ia mengekalkan Seri Wajah dengan bekalan vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat untuk memberi kesan kulit yang lebih cantik berseri
  • Ia membantu untuk detoxsifikasi untuk membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus kerana kaya dengan serat.

Siapa yang patut ambil Meal Shakes?


Meal Shakes sangat sedap rasanya. Sesuai untuk semua golongan dan ia tidak mempunyai pewarna dan gula tiruan. Boleh campurkan Meal Shakes bersama ESP dan Performance Drink ATAU diminum begitu sahaja tanpa campuran.

Ia sesuai untuk :-
  • Orang yang mempunyai masalah pencernaan
  • Orang yang kurang selera makan
  • Orang yang mempunyai masalah fatty liver
  • Orang yang mengalami masalah anemia (kurang darah)
  • Orang yang mengalami tekanan darah rendah
  • Orang yang kurang berat badan atau untuk yang ingin membina badan
  • Orang yang mempunyai masalah kulit terbakar
  • Orang yang nak kulit cantik
  • Orang yang mempunyai mata malas (lazy eyes)
  • Orang yang nak melambatkan penuaan 
  • Orang yang isteri dalam pantang dan menyusukan anak
  • Orang yang nak meningkatkan IQ anak-anak dan program kesihatan
  • Orang yang kerap selsema
  • Orang yang mengalami masalah pertumbuhan
  • Orang yang menghidap kanser dan tumor

Testimoni



Jom Beli Makanan Segera !! 
Hubungi Saya Segera Untuk Fast Food Meal Shakes!! 
SMS/WhatsApp : 012-6240197



Wakil Pengedar Shaklee Anda
Shidah Abdullah
Shaklee Independent Distributor [ID No : 922949]
SMS/ Whatsapp : 012-6240197
Emel : norashidah83@gmail.com

Read More

Set Penyusuan (Breastfeeding) Adalah Penggalak Penyusuan Eksklusif

Penyusuan eksklusif berlaku apabila bayi disusukan dengan susu ibu dalam tempoh 6 bulan tanpa dicampurkan dengan susu formula. Bagi menjayakan matlamat penting ini set penyusuan shaklee adalah penggalak penyusuan eksklusif.



Set Penyusuan (Set B) ini terdiri daripada :-

♥ Vitalea iaitu multivitamin dan multimineral yang membekalkan keperluan vitamin dan mineral keperluan harian tubuh.

♥ Vita-C pula amat penting untuk kesegaran sel, mempertingkatkan imuniti tubuh, mencantikkan kulit dan antioksidan.

♥ B Complex dapat mengurangkan stress, mengimbangi hormon, membakar makanan menjadi tenaga, asid folik penting dalam penyusuan ibu.

♥ Alfalfa yang digunakan sebagai penambah susu di negara Barat.


Hebatnya penyusuan eksklusif untuk bayi adalah khasiat susu ibu yang sangat istimewa. Ia mudah dihadam oleh bayi. Sumber vitamin lengkap membantu tumbesaran sempurna bayi.

Hebatnya penyusuan eksklusif untuk si ibu adalah program pelansingan khas tanpa kos. Ia sangat mudah dilakukan dengan hanya memastikan 4 perkara penting dilakukan

1. Minum 3 liter air sehari

2. Pam secara konsisten 3 jam sekali. Sekarang mengepam sangat mudah. Banyak free-style pump set seperti Medela atau Event. Semua boleh dibeli secara online seperti  Lazada, Enjoy Breastfeeding dan lain-lain.


3. Menyusukan anak secara terus bagi memberi isyarat (demand) untuk penghasilan susu. Yang ini penting se

4. Berdoa dan kekal positif

Semoga semua ibu-ibu terus cekal menyusukan bayi secara eksklusif dan menghayati setiap saat bersama bayi kita. Memang seronok melayan keletah mereka menyusu terutama bila baby dah berumur 1 tahun 5 bulan ke atas taktik dan gaya menyusu mereka yang lebih unik dan extraordinary.


APA SAJA UNTUK ANAK-ANAK.. BETULKAN IBU HEBAT. 

INGINKAN SET INI HUBUNGI SAYA TERUS. 

Shidah Abdullah
012-6240197
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...