Anak-anak ajar buat Milo Meal Shakes - Sesuai untuk anak yang "Picky Eater"

Assalamualaikum

Raya zaman PKPP memang berbeza kan. Tapi alhamdulillah kita masih boleh menyambut raya mengikut SOP. Kami datang masa awal cuti sekolah bermula dan terus tak boleh balik. Sepanjang PKP ni saya duduk di rumah mak abah bersama anak-anak.  Memang seronok sangat la budak-budak. Saya pun lega juga bekerja dari rumah.

Sepanjang cuti panjang ni, macam-macam aktiviti anak-anak saya buat sambil. Kelas-kelas online yang cikgu-cikgu dan ustaz ustazah buat tetap mereka join juga. Hehe yang saya paling suka tengok bakat diorang berlakon dan join beberapa pertandingan video. Yang diorang join tu ada yang diorang menang dan dapat la duit cash buat duit raya.

Ok ni video terbaru diorang. Pantang suruh buat video laju je. 😁 Semangatnya menerima tawaran untuk tunjuk cara-cara buat Milo Meal Shakes. Diorang baru tahu penangan sedapnya bila buat milo letak Meal Shakes. Rasa macam milo dari lori yang datang kat sekolah tu tau. Letak ais sejuk-sejuk lagi sedap.

Bahan-bahan yang digunakan
  • Milo
  • Meal Shakes
  • Cawan
  • Air
  • Ais kalau nak sejuk

         

Sebab dah pandai bancuh air sedap, orang datang diorang la tukang bancuh Milo Meal Shakes untuk budak-budak datang. Senang kan kerja ibu. Datang la makcik saya, sepupu dan anak-anak datang beraya. Kami pun siapkan juga makanan nak dijamu. 

Saya observe je. Punya la susah sepupu saya nak suruh anak-anak makan. Malu agaknya ye. Kata maknya "Deme ni memang susah nak makan. memilih". Alahai patut la. memang sesuai la kami bancuhkan milo meal shakes tu Jamu juga la la air milo diorang ni bersama ais.

Habis hati budak-budak tu minum Milo meal shakes. Sedap katanya. Memang sesuai sangat. Minum segelas sehari dapat tambahkan kekurangan zat sebab memilih makan.


Info tentang Meal Shakes
  • Perisa vanila 
  • Boleh dibancuh begitu sahaja atau dicampurkan dengan buah-buahan atau pun susu.
  • Kaya dengan kalsium, serat, protein dan zink
  • Dapat membekalkan nutrisi dan mineral 
  • Minuman sihat yang dapat menyokong tumbesan anak-anak
  • Perut anak pun kenyang
  • Satu canister meal shakes berat 544g
  • Harga RM130 termasuk postage

Jom bagi anak-anak tambah flavor dalam minuman kegemaran diorang dan tambah sekali khasiat minuman. Ok jumpa lagi ye. 


Nak dapatkan Meal Shakes atau Set-set vitamin shaklee boleh hubungi Shidah Abdullah melalui Whatsapp/sms : 012-6240197 

Lawati juga dan tinggalkan jejak tau 
Like di Fb page: Rak Vitamin Sihat
Add Friend di Fb : Shidah Abdullah Follow Instagram : Rak Vitamin Sihat
Tentang penulis shidah abdullah

Ibu 4 orang anak dara. Seorang yang simple tetapi sangat teliti. sangat suka cabaran dan sabar. Sentiasa positif dalam apa sahaja.

You Might Also Like

0 comments:

Post a Comment

Komen anda amat saya hargai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...