MASALAH SEMBELIT DAN SUKAR NAK HADAM?

Rasa sebu perut. Bila last korang membuang?. Huish kalau ada masalah ni memang terganggu segala urusan. Tambah pula angin naik ke kepala. 

Macam-macam dah cuba tapi tak jalan. Apa kata korang try Herblax.

Wa cakap sama lu! Memang jalan laju.

Masa mula-mula try dulu terkejut sangat weih. Dia punya mencuci dasyat.
Tapi korang jangan la risau sangat. Tak la sampai mengganggu sangat.
Rasa macam nak membuang biasa je tapi dia cuci betul-betul clear.

Memang payah nak explain tau! Korang ke rasa sendiri. Telan 4 biji sebelum tidur. Esok dia jalan baik punya.

Botol dia kecil je. Sebotol ada 120 biji. Tak perlu makan hari-hari pun.
Siap korang boleh ajak kawan-kawan cuci usus sama-sama. 
Ambil dalam seminggu untuk bersihkan semua.

Lepas tu korang ambil seminggu Herb-lax sambung terus ambil kalsium Ostematrix untuk bantu perjalanan pembuangan seperti biasa. Herblax tak boleh ambil selalu nanti usus kita malas sebab ada yang buat kerja untuk dia. Kita tak mahu macam tu. Kita nak bersihkan usus supaya kerja usus berjalan lancar baru la penyerapan zat-zat tip top.

Bawah ni Shidah detailkan pasal Herblax



Fungsi Herb-lax

1. Menyokong sistem penghadaman yang sihat
2. Membantu mengembalikan keseimbangan pencernaan semulajadi 
3. Melindungi daripada masalah sembelit)

Antara bahan yang terdapat dalam herb-lax ialah:

1. Daun senna
2. Kulit pokok buckthorn
3. Likuoris
4. Daun alfalfa
5. Akar culver
6. Jintan hitam
7. Jintan manis
8. Akar rhubarb
9. Bunga mallow biru

Apa yang istimewanya ♥ 

Campuran daun senna yang digunakan secara tradisional sebagai laksatif semulajadi. Ia merangsang pergerakan usus untuk melancarkan proses perkumuhan semulajadi tubuh korang


Amacam nak try! 
Roger terus KLIK SINI

Salam sayang untuk semua!
Shidah Abdullah 
Read More

Cara sedapkan hati sebab beli almari baru

Assalamualaikum

Raya dah dekat tapi Shidah masih belum habis mengemas. PKP 1.0 dulu duduk rumah mak. Lepas balik dari balik PKP 1.0 sampai nak masuk PKP 3.0 dah tak habis kemasnya. Barang 10 tahun tak pernah dibuang memang jenuh nak kena buat 5S. Memang kena memilih dan kena kental. Sebab apa tau? Akan ada satu perasaan sayangnya yang ni mahal beli dulu. Simpan la. Lastnya, rumah korang tak ke mana la kemasnya.

Dia nak lagi best, bila kita kemas anak pun mengemas semula. Anak Shidah yang nombor 4 tu ajenya. Dah disusun-susun. Tengok diusiknya dan semua di masuk dalam beg sekolah tadika dia. Tarik nafas panjang je la.

Untuk membantu mengemas, hehe Shidah beli almari make up. Selama 11 tahun kahwin tak pernah ada. Tapi Shidah pilh mengikut keperluan dan penggunaan. 

Masa beli tu syaratnya
1. Beli bila betul-betul ada keperluan
Shidah beli sebab rasa selerak sangat tudung-tudung yang ada sekarang. memang dalam almari laci tapi almari tu makan space dalam bilik shidah. Rasa tak sesuai di situ. Kukuh tak alasan? hahaha

2. Tujuan beli tu untuk apa :
Macam Shidah nak yang ada tempat boleh simpan tudung. Ada almari laci yang warna-warni tapi nak digunakan untuk beg-beg serbaguna yang lain

3. Ciri-ciri tambahan
Nak yang ada cermin dan nak yang ada tempat simpan barang bersolek

4. Warna kena match dengan almari sedia ada


Tada! Terbeli la almari ni. Ter! la sangat kan. Menepati ciri-ciri di atas.




Shidah Abdullah Whatsapp/sms : 012-6240197 
 Lawati juga dan tinggalkan jejak tau 
Like di Fb page: shidotdotcom 
Add Friend di Fb : Shidah Abdullah 
Follow Instagram : shidotdotcom
Read More

1st Giveaway Sempena B'day SA 6 June 2021

Assalamualaikum

Hi semua! Huish lama gila bersawang blog. Tiba-tiba kul 3 pagi ni terkenang nak tengok FB Malaysia Lifestyle Blogger. Ternampak posting SA buat Giveaway buat rindu berblogging datang balik.

Terus nak join. Masa menaip ni. Rasa nikmatnya.



Suriaamanda a.k.a SA antara blogger yang saya kagumi. Sharingnya santai tapi menarik hati yang membaca. Tak terfollow consistensy SA menulis. Dari membaca blog SA, shidah add friend SA di fb. 

Hahaha tetiba teringat kisah Adam. Hari-hari menanti update! Rasa menunggu episod novel. Ya Allah mengekek-ngekek je. You made my day with Adam's stories. Tak kurang juga geram bila ada yang komen tah hape-hape bila SA tulis pasal adam. But who cares about the haters. Abaikan aje. Ramai lagi yang positifkan. 

Shidah doakan SA sentiasa sihat dan membekalkan aura positif kepada setiap followers. Ini juga nikmatkan dengan memberi kebaikan pada orang lain.

Hah! korang bila lagi nak join. Ikut aje step-step ni.

Syarat-syarat penyertaan :

  1. Follow blog Suriaamanda 
  2. Subscribe Youtube channel Suriaamanda (klik Sini)
  3. Follow Instagram SA ( Klik Sini)
  4. Follow Facebook SA ( Klik Sini
  5. Copy and paste banner di atas. Buat entri "1st Giveaway Sempena B'day SA 6 June 2021"
  6. Komen link penyertaan di komen di posting SA di sini 




Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...