Showing posts with label Kecantikan. Show all posts
Showing posts with label Kecantikan. Show all posts

Kulit Memang Ketara Berbeza Selepas Guna YOUTH

Membelek gambar yang backup di google. Terjumpa gambar selfie.. Dasyat juga muka dulu tapi memang ignore je. Sebab dah penat mencuba..

Yang saya tahu telan je la vitamin untuk kesihatan. Alfalfa, vitamin c yang standard.. Bila berangan nak flawless sikit vivix dengan colagen. Tapi tetap tak memerhati.. Tak dan nak godek2 muka sangat.

Basuh muka pun laju-laju. Tapi memang mula dengan nutriwhite dan sekarang YOUTH. tetap perangai sama pakai tak memerhati. Ni la perasan orang dah penat..

Tapi bila gatal tangan guna photogrid compare dulu dan sekarang. Masyaallah dah banyak berubah.

Dulu selfie memang tak ada dalam checklist tapi sekarang penat dah jari klik2 😁. Ujikaji biasa pada saya la. Kemudian dua adik perempuan jadi mangsa Noratiqah Abdullah Norsyafiqah Abdullah haha.. Ujikaji seterusnya kan kan..  So far diorang pun happy guna YOUTH. memang berbaloi..

Memang lain confidentnya kome oi.  Rasa la sendiri. Lihatlah perbezaannya.




Dapatkan cepat YOUTH dengan harga istimewa bulan ni.

Set YOUTH Renew & Maintain


Harga kalau beli loose
1. Cleanser RM193
2. Toner RM200
3. Serum RM412.50
4. Moisturizer RM206.25
5. Night Cream RM250

Total semua RM1,262.50

Tapi memang JIMAT beli full set RM1,010
- membership percuma
- free skincare guide
- paper bag
- facial device. Ni memang Limited Edition Aug 2018



Mana nak dapatkan? Hubungi terus no dibawah:-
Shidah Abdullah
012-6240197
Read More

Cara Mengecilkan Pori Di Wajah Dengan YOUTH

Pori di wajah yang besar selalu menyebabkan muka terdedah kepada kulit bermasalah. Biasanya ia datang dengan pakej kulit berminyak. Ia menyebabkan sebum berminyak menyumbatkan pori-pori dan berlakulah keradangan kulit seperti jerawat.

Bagaimana nak kecilkan pori-pori ni?

1. Cucikan wajah dengan bersih


Bagi yang mempunyai pori besar, pemilihan pencuci muka memang kritikal. Sebaiknya pilih yang tidak bersabun dan PH seimbang.

Pencuci muka Luminous Gel Oil Cleanser memang sangat sesuai bagi yang mengalami masalah ini. Jika dilihat bahan-bahan digunakan seperti polifenol dan alga menghaluskan kulit. Ia juga digabungkan dengan vitamin yang dipaten menjadikan kulit lembut. Barulah langkah penjagaan lain lebih efektif.


2. Segarkan muka dengan toner


Lepas muka dibersihkan, ambil kapas dan letakkan Perfecting Skin Toner. Ia membantu membuang sel-sel mati yang tertinggal dikulit. Jika dibiarkan kulit akan menjadi kusam.

Terasa kulit segar. Bahan-bahan sweetie polifenol, campuran vitamin dan bahan botanikal di dalam toner ni buat kulit lebih berseri-seri.


3. Tegangkan kulit dengan kolagen dan serum

Amalkan kolagen terutama bila umur melebihi 25 tahun kerana penghasilan kolagen badan dah menyusut. Ia sangat membantu kulit lebih sihat dan membina benteng pertahanan dengan menegangkan kulit dan memelihara pori.

Sapukan serum ke kulit anda agar dapat memulihkan masalah kulit


4. Lindungi kulit dari cahaya matahari

Semasa menghadiri kelas YOUTH, pakar kulit menyatakan di Malaysia kita terdedah lebih banyak kepada cahaya matahari berbanding tempat lain. Disebabkan itu, sapukan pelembap atau moisturiser YOUTH berspf 50. Kenapa? Sinaran UV merosakkan kolagen kulit kita. Dengan sapuan harian dapat mengurangkan kerosakan kulit




Shidah Abdullah Whatsapp/sms : 012-6240197 Lawati juga dan tinggalkan jejak tau Like di Fb page: shidotdotcom Add Friend di Fb : Shidah Abdullah Follow Instagram : shidotdotcom


Read More

Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Berkesan Bagi Jerawat Teruk

Masalah jerawat memang merunsingkan. Buat kita down dan rasa rendah diri. Teringat di National Convention pemenang YOUTH Star cerita bagaimana dia mengalami masalah kulit yang teruk sehingga anak sendiri cakap "Mami tak cantik". Memang sentap dan sedih sangat. Keluar rumah pun tutup muka.



Jerawat banyak puncanya. Antaranya;

1. Faktor genetik keluarga; jenis kulit kita semua diwarisi. Tak banyak kena juga tempiasnya. Bagus kita lihat sekeliling keluarga kita dan kita akan tahu jenis kulit kita. Kita kena memilih cara terbaik untuk menjaganya.

2. Kelenjar sebum yang aktif mengeluarkan minyak menyebabkan pori-pori terbuka dan menyebabkan jerawat mudah timbul

3. Pemilihan produk yang salah. Pemilihan produk kecantikan dan pembersihan muka yang tak bersesuaian dengan kulit menjadikan kulit lebih teruk lagi. Sebagai contoh, kulit jenis berminyak tidak sesuai memilih kosmetik berasas minyak. Kena lebih teliti dalam memilih. Jika tidak, akibatnya jerawat mudah timbul.

4. Hormon tidak stabil juga menyebabkan perjalanan tubuh terganggu dan kita mudah tertekan dan menggalakkan jerawat tumbuh.

Selain tu, kita kena juga tahu masalah jerawat kita ni kategori mana. Sebab setiap jenis jerawat penjagaannya juga berbeza sedikit. Penjagaan perlu teliti bagi mengelakkan kuman di muka. Ada 3 jenis jerawat;-
  • White head (putih); liang roma kecil dan masih boleh dikawal 
  • Blackhead; liang roma terbuka dan akan berlaku pigmentasi pada kulit
  • Jerawat besar; keradangan seperti bengkak dan kesan parut sangat teruk

Cadangan Set Masalah Jerawat Yang Sesuai 

Untuk kali ni saya kongsikan vitamin yang sesuai bagi yang mengalami masalah jerawat. 




  1. Sustained Released Vitamin C Plus; meningkatkan system imun dan menyekat bakteria; mengecutkan jerawat; hilangkan parut jerawat
  2. B complex; anti stress dan mengurangkan ketegangan saraf 
  3. GLA complex; sangat membantu mencairkan minyak dalam sebum. Ia dapat mengurangkan rongga tersumbat dan menstabilkan hormon. Selain itu, ia membantu  pulihkan luka jerawat
  4. Garlic Complex; keadaan sekeliling yang kotor sangat mudah bakteria melekat pada muka. Bawang putih yang anti bakteria sangat membantu melawan bakteria dari membiak dan menjadi punca jerawat.

Selain itu, jaga juga kebersihan luaran kulit kita. Beli pencuci yang bersesuaian dengan 6 Langkah Lengkap Mencuci Kulit Wajah 






Bagi yang hendak mendapatkan Set Masalah Jerawat boleh terus hubungi saya dengan click link ini www.wasap.my/60126240197. Konsultansi penuh cara pengambilan set ini.

Shidah Abdullah
Whatsapp/sms 012-6240197

Lawati juga dan tinggalkan jejak tau
Like di Fb page: shidotdotcom
Add Friend di Fb : Shidah Abdullah
Follow Instagram : shidotdotcom


Kredit gambar kepada Tribunnews.com

Read More

Skin Care LARIS BEBAS 1500 Bahan Kimia Berbahaya

Terima kasih pada semua yang singgah membaca dan komen entry Youth Beauty Party di IpohSeronok dapat kongsikan tentang YOUTH ni. Hari ni hari ke-27 Youth dipasarkan pada semua. Memang dasyat sambutannya. Berebut-rebut masing-masing order. 
3/3/2018 Masuk 500 set. 3 hari clear
16/3/2018 Masuk lagi 500 set. Tak sempat langsung click online licin
17/3/2018 Top up 1000 set lagi. Licin 

Macam tu la sambutan hangat produk Youth. Korang bila lagi?


Memang berbeza sangat dan berbaloi

Dalam produk ni ada YOUTH Complex yang dibangunkan secara klinikal oleh pakar-pakar kulit antarabangsa. Tak diuji ke atas haiwanUjian dilakukan ke atas 100 orang wanita dengan latar belakang kulit yang berbeza. Ujian menunjukkan kulit mereka semakin muda.
2/3 daripada wanita telah mengubah usia kulit mereka kepada sedekad lebih muda dengan YOUTH

Indeks Usia kulit mengukur kehadiran tanda-tanda utama penuaan berasaskan fakta dan klinikal untuk membuktikan kesan YOUTH terhadap kulit. Bila anda menggunakan produk YOUTH pastikan anda perhatikan Indeks Usia Kulit ni.

  • Kedutan kulit (termasuk garis halus)
  • Saiz pori
  • Tona kulit
  • Keanjalan
  • Tekstur kulit
  • Hiperpigmentasi (jeragat atau tanda-tanda hitam
  • Seri kulit
  • Kekenduran

Resultnya memang luar biasa. Saya sendiri tengok perbezaan kulit saya, pori-pori semakin mengecil dan tona kulit sekata. 

Bebas 1,500 bahan kimia yang tidak digunakan dalam memformulasikan YOUTH. Kalau kita semak label produk di pasaran antara bahan yang biasa digunakan adalah seperti Laureth Sulfat, EDTA, Benzofenon, Hydroquinone, PEGs, Merkuri. Semua ini langsung tidak digunakan di dalam penghasilan produk YOUTH.

100% Vegan  iaitu berasaskan tumbuhan. Ujian 3 kali ganda daripada sepatutnya dilakukan untuk menguji lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak dan bendasing pada setiap bahan botanikal. 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan produk selamat kepada pengguna.


Jaminan 100% mampu mengubah usia kulit menjadi lebih muda. Dasyatkan claim ni. tapi tu la yang Shaklee usahakan.

Sesuai dengan semua jenis kulit. Ada seorang customer yang punya la happy sebab husband dia yang ada masalah psoriasis (masalah kulit lagi teruk dari eczema) boleh menggunakan Youth tanpa merosakkan kulit dia. Sebelum ni dah banyak cuba skincare dari yang murah ke yang mahal. Yang local mahupun yang import, mesti keluar psoriasis suami dia. Lain dengan YOUTH tak breakout langsung. Bestkan!

Testimonial
Banyak testinomi hebat tentang Youth dan saya dah kongsikan dalam posting sebelum ni. Tapi yang ni paling hot. Opah ni gunakan Youth sebab anak dia hadiahkan. Cuba tengok perbezaan dan betapa mudanya wajah opah ni.

Berapa harga YOUTH ni?

Mesti berdebar nak tahukan. Ni saya senaraikan harga setiap satu produk YOUTH. Terdapat 2 jenis set iaitu Starter Set dan Intensive Treatment and Repair Set.

Starter Set untuk mereka yang mempunyai masalah seperti
  • Jerawat
  • Whitehead/blackhead
  • Pori-pori besar
  • Tona tidak sekata

Set ini membantu mendapatkan kulit lebih cerah, melembabkan kulit, melindungi dari sinaran cahaya matahari dan kulit lebih bersih.

STARTER SET


Luminous Gel Oil Cleanser RM205.38
Perfecting Skin Toner RM212.00
Age Defense Moisturizer SPF 50 RM218.65
Advanced Renewal Night Cream - Light RM265.00
Keseluruhan Starter Set RM901

Harga Promo Sekarang Mac 2018  RM803.48
Tambahan Vitamin C bagi melayakkan pakej Percuma
PERCUMA Membership
PERCUMA postage
PERCUMA cermin 
Dapat cashback bulan berikutnya (14hb direct masuk akaun)


Intensive Treatment and Repair Set untuk mereka yang mempunyai masalah seperti
  • Garis halus di muka
  • Kedutan
  • Parut
  • Jeragat
  • Bintik-bintik hitam (freckles)
Set ini pula membantu menganjalkan kulit dan menjadikan lebih muda. Muka lebih bersinar, melindungi dari tanda-tanda penuaan dan menjaga keremajaan kulit. Bukan tu sahaja, ia memontokkan kulit (hahaha) dan mencerahkan kulit.

INTENSIVE TREATMENT AND REPAIR SET


Luminous Gel Oil Cleanser RM205.38
Perfecting Skin Toner RM212.00
Age Defense Moisturizer SPF 50 RM218.65
Advanced Renewal Night Cream - Light RM265.00
Youth Activating Serum RM437.25
Radiance C + E RM437.25
Keseluruhan Starter Set RM1,775.50

Harga Promo Sekarang Mac 2018 RM1,070.60
PERCUMA Radiance C + E 
PERCUMA Membership
PERCUMA 1 Beauty Bag
PERCUMA postage
Dapat cashback bulan berikutnya (14hb direct masuk akaun)

Bagaimana nak grab YOUTH segera?

Mudah je. hubungi saya Shidah Abdullah Pengedar Sah Shaklee (No. Ahli : 922949) terus melalui http://shidah.wasap.my/ atau telefon ke no. 012-6240197. 
COD ke kawasan Nilai, Sepang, KLIA, Kota Warisan, Kota Seri Emas
Postage ke seluruh negara.
Read More

Youth Beauty Party Di Ipoh

Assalamualaikum dan hi semua,

Entry ni nak share tentang join Youth Beauty Party di Kinta Riverfront Ipoh. Excited betul sebab first time join party macam ni. Booking RM50 sebulan awal. Tiket memang sold out. Memang berbaloi berebut tiket dan balik Ipoh semata-mata nak berparty


Pendaftaran
Kelas bermula 2.30 petang. Memang datang awal untuk pendaftaran supaya boleh duduk depan-depan. Berjaya menjadi orang ke 11 yeehaa. Banyak sikit ilmu melawo masuk. Bila mendaftar dapat beauty kit Youth, Youth produk detail, beauty worksheet dan nombor cabutan bertuah.


Dalam beauty kit tu ada barang-barang di bawah nak digunakan masa berparty.
  • Headband
  • Facial span
  • Table cloth
  • Cotton bud
  • Facial mirror

Hajat tercapai untuk duduk di meja depan sekali. Meja dah tersedia dengan alatan berparty seperti bekas berisi air, Set Youth yang akan digunakan, tisu dan pensel.



Sementara menunggu session start, di bahagian depan ada full set display produk Youth ni. Apa lagi bergambar la kita. Sebelum ni dengar cerita dan kebaikan setiap produk DI SINI



Skin Analysis
"Nombor 11 Norashidah Abdullah". Yeah turn saya untuk buat scan analysis muka. Masuk terowong comel bercahaya. Baru nampak nur. Skin analysis ni menganalisa masalah kulit, tona kulit, umur kulit sekarang, tahap kelembapan. Masalah kulit saya adalah berpori besar dan kulit kurang kelembapan. Huh sign of agjng.





Bukti akak duduk depan ye. Sesi ni nutritionist explain tentang bagaimana produk dihasilkan, bahan yang digunakan. 

Bahan-bahan YOUTH

1. MUSCADINE GRAPE

  • Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel.
  • Menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Bila pakai Youth Complex ni, kulit akan awet muda.

2. LOTUS JAPONICUS

  • Youth Complex dalam proses paten digabungkan dengan Lotus Japonicus
  • Ia mengaktifkan protein Youth untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. 
  • Youth Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit korang secara berstruktur.
Kulit akan rasa segar, tegang dan muda remaja.

3. APPLE STEM CELL EXTRACT

  • Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract ni mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. 
  • Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit kelihatan lebih berseri dan lembut.


4. SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

  • Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit.
  • Herba ni memang sesuai dengan semua jenis kulit. 
  • Menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.


5. VITAL REPAIR + ® COMPLEX

  • Vital repair Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien antioksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.




Beauty Party Time
Hah! Bila dah pakai macam ninja ni maksudnya sesi berparty bermula. Keluarla segala alatan dari set party tadi. Ni cikgu cantik suruh pakai siap-siap.



Mula-mula cikgu cantik suruh ambil beauty worksheet macam di bawah ni dan kenal pasti masalah muka kita dulu. Kena tanda kawasan-kawasan yang ada masalah
  • Fine line
  • Kedutan (wringkle)
  • Jerawat (acne)
  • Jeragat 
  • Blackhead
  • Whitehead
  • Tona tak sekata




Kenapa perlu kenal pasti? Supaya bila kita guna produk Youth kita monitor perubahan di bahagian tersebut. Ok dah nak start facial-facial ni. Guna Youth ni sebesar kacang je tak perlu banyak. Cikgu cantik suruh bau dulu. Hmm.. bau dia memang natural sangat.


Tengok muka-muka excited berparty. Ini cubaan ditangan.  Nak tengok perbezaan. Gosok pun gelak-gelak. Kami diberikan menggunakan fullset yang mengandungi 6 penjagaa
  • Cleanser 
  • Toner
  • Serum
  • Moisturiser
  • Vitamin C + E
  • Renewal Night Cream gosok ditangan)




Ini wajah kami yang bersinar-sinar selepas menggunakan YOUTH. Rasa sangat perbezaannya bila menggunakan skincare yang sangat bagus. Kulit rasa lembut sangat.


Dalam sesi ni juga, dikongsikan testimoni mereka yang telah menggunakan produk Youth. Memang ketara perubahannya di mana ia sangat memperbaiki dan memperbaharui sel-sel.

TESTIMONI YOUTH









Tempoh penggunaan Youth bagi semua testimoni di atas adalah 2 bulan. Lihat lah perubahan. Memang berbaloi mendapatkan YOUTH.

Macamana nak dapatkan Youth?

Shidah Abdullah
Pengedar Sah Shaklee (No. Ahli : 922949) Kawasan Nilai, Sepang, KLIA, Kota Warisan, Kota Seri Emas
No telefon 012-6240197 atau
whatsapp http://shidahabdullah.wasap.my/
Read More

Cara Hilangkan Kedutan Di Muka Dan Garis Bawah Mata

Tahu tak? Ada tumbuhan secantik ini buat kita jadi cantik juga. 

Lotus Japonicus


Ni la dia Lotus Japonicus. Sejenis tumbuhan legum yang banyak didapati di Asia dan Australia. Mempunyai bunga berwarna kuning yang amat cantik.

Legum ialah sejenis tumbuhan kekacang termasuklah kacang tanah, ubi kentang, ubi kayu dan lain-lain.

Legum mempunyai keupayaan istimewa mampu mengikat nitrogen dari udara disebabkan adanya bakteria simbiotik dalam nodul-nodul akarnya.

Ia kaya dengan sumber protein dan minyak yang dapat memperbaiki nitrogen atmospera. Saiznya kecil kira-kira 472 mb, dan dapat hidup membesar dalam tempoh 2 - 3 bulan.

Bahan Utama Dalam YOUTH

Tumbuhan ini adalah sebahagian dalam kandungan produk kecantikan skincare Youth yg dikeluarkan oleh Shaklee iaitu Serumnya yang sangat best.



Antara sumber bahan kandungan yg organik dalam skincare ni.
1. Anggur Musqadine
2. Apple Stem Cell - extract
3. Shinsandra Chinensis Fuirt - extract
4. Advanced Vital Repair

Bagaimana Lotus Jopanicus berfungsi?




  • Lotus jopanicus berfungsi menganjalkan kulit.  
  • Bukan itu sahaja ia membantu mengurangkan kedutan dan elakkan kulit mengelebeh.
  • Berfungsi mengaktifkan Youth tadi 
  • Membantu menghasilkan kolagen dan elastin akan terus bekerja.
  • Ia dikenalpasti sebagai bahan yang amat berkesan untuk menghalang penghasilan tyrosine iaitu sejenis asid amino yang menyebabkan pigmentasi kulit. 
  • Melembabkan kulit serta membantu dalam membaiki tona kulit.

Pastinya kulit akan lebih muda. Mesti nak kan!

Sementara youth tengah promosi ni jangan lepaskan peluang. Jom dapatkan set Youth anda sekarang.

Shidah Abdullah 
 Pengedar Sah Shaklee (No. Ahli : 922949) Kawasan Nilai, Sepang, KLIA, Kota Warisan, 
Kota Seri Emas 
 No telefon 012-6240197 atau 
whatsapp http://shidahabdullah.wasap.my/
Read More

Cara Menjaga Kulit Dari Dalam

Entry ni nak kongsi sikit tentang kulit dari sesi dengan Chris Kyrou iaitu Vice Presiden Beauty Research & Development Shaklee.

Sebelum tu.. kenal dulu kulit kita.. Kulit kita ada 3 lapisan penting dan mempunyai tugas berbeza.


Lapisan pertama Epidermis


Epidermis adalah bahagian kulit yang buat kita moist je. Terdapat stemcell yang bertindak seperti kilang untuk hasilkan sel baru.

Semasa kita masih bayi, kulit kita bertukar  (renewal) sangat cepat iaitu dalam masa 14 hari. Peralihan kepada zaman remaja, kulit mengambil masa anggaran 30 ke 40 hari untuk menghasilkan kulit baru. Hmm bayangkan kalau umur 50an, proses ini menjadi lebih perlahan iaitu 56 hari..


Lapisan Kedua Dermis

Dermis bertugas untuk kekuatan kulit. Ia juga berperanan mengatur suhu dan membekal darah yang membawa nutrisi kepada lapisan perta epidermis. Sebahagian air di simpan di lapisan ini.



Bayangkan dermis seperti jalan raya. Bila baru disiapkan,  mudah untuk dilalui dan perjalanan lancar ke destinasi. Apabila telah lama digunakan dan kurang maintenance, jalan rosak dan tak boleh dilalui.

Itulah perumpamaan lapisan dermis dalam kulit kita. Jika tidak dijaga dengan baik, nutrisi tidak dapat disalurkan dan memberi tenaga pada sel untuk berkerja dengan baik.

Lapisan ketiga Hypodermis


Lapisan foundation paling utama dalam penghasilan kolagen. Tapak rumah kena kukuh betul tak?. Macam itulah foundation kulit iaitu Fiberglass. Apabila berumur, fiberglass semakin kurang menghasilkan kolagen. Kulit semakin kurang anjal yang buat toin toin tu.

Apabila berlaku tapak asas yang tidak kukuh, telekomunikasi berkurang dan isyarat mula hilang kepada sel. Sel kita mula lupa hasilkan kolagen baru..  Ini menyebabkan kita mendapat perbagai penyakit seperti darah tinggi, diabetes, strok dan sebagainya.

Menarik sesi memahami tentang kulit dan kesannya. Rasa rugi tak jaga dari muda remaja.. main hentam je. Rajin exercise, makanan dalam keadaan moderate, makan sayur dan buah-buahan. Bila dah kerja tambah dengan ambil supplement macam Set Kulit Sihat khas untuk kulit sihat.

Itu secara dalaman. Secara luaran juga perlu dijaga terutama di muka. Nak flawless, putih dan gebu dengan set penjagaan muka YOUTH yang berada di pasaran bermula Mac 2018.

Harap entry ni bermanfaat.

Salam sayand dari akak bisik2
Shidah Abdullah

#YOUTH
#Tsunami2018

Read More

Set Penjagaan Muka YOUTH Complex Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit

Alhamdulillah hari ni dapat sertai sesi pengenalan produk penjagaan muka terbaru iaitu YOUTH yang dah mula disebut-sebut sesuai untuk semua jenis kulit. 2 sesi iaitu disebelah pagi dan petang dibuat di seminar hall Shaklee di shopping mall berhadapan Sunway Medical Centre. Atas jemputan rakan, saya dapat hadir ke sesi petang. 


Bagaimana Produk YOUTH dihasilkan?


Chris Kyrou iaitu Vice Presiden Beauty Research & Development Shaklee hadir untuk memberi penerangan bagaimana YOUTH dihasilkan. Produk ini dibangunkan secara klinikal oleh pakar kulit antarabangsa berdasarkan Indeks Usia Kulit. 


Apakah Indeks Usia Kulit?

Index ini mengukur kehadiran tanda-tanda penuaan dengan data klinikal yang berasaskan fakta dari kajian yang dijalankan. Ia dijalankan dengan memilih 100 wanita Asian dan Caucasian. 20 orang dari semua peringkat umur. Analisa kulit dijalankan secara klinikal  di "grade"kan menggunakan bioinstrument untuk merekod data secara fizikal. Kemudian, data-data ini dianalisa dan model statistical terhasil iaitu Indeks Usia Kulit.

Berikut adalah kategori Indeks Usia Kulit :-
~ Kedutan Kulit
~ Saiz Pori
~ Tona Kulit
~ Keanjalan
~ Tekstur Kulit
~ Hiperpigmentasi
~ Seri Kulit
~ Kekenduran

Wanita-wanita ini mencuba sendiri produk YOUTH dalam tempoh 4 minggu dan hasilnya 2/3 Wanita ini telah mengubah usia kulit sedekat lebih muda.


Bahan-bahan Yang Digunakan Untuk Menghasilkan YOUTH

  • Produk ini direka dan dihasilkan tanpa bahan kimia yang merbahaya
  • Pakar-pakar telah menguji lebih 350 bahan pencemar, racun perosak dan bendasing pada setiap bahan botanikal baru yang digunakan. 
  • 3 kali ganda ujian dijalankan ke atas bahan-bahan berbanding yang hanya perlu dilakukan. 
  • Setiap tahun, lebih 100,000 ujian kualiti dijalankan ke atas setiap produk bagi memastikan ia selamat.  
  • 1500 bahan-bahan tidak selamat tidak digunakan dalam formulasi YOUTH. Antaranya yang ada di dalam produk di pasaran Malaysia iaitu Paraben, Laureth Sulfat, Hydroquinone, EDTA dan banyak lagi
Jadi, kita sebagai pengguna tidak perlu risau lagi kerana bahan yang digunakan semulajadi dan ada ujian keberkesanan secara klinikal. 100% Vegan berasaskan tumbuhan.

Langkah-langkah Penjagaan Kulit YOUTH

1. Cleanser

Luminous Gel Oil Cleanser adalah pencuci muka 3 dalam 1 dimana ia tidak mengandungi sabun, PHnya seimbang dan pembersihnya digabungkan campuran vitamin yang dipatenkan. Mengandungi polifenol dan alga yang memperhaluskan kulit dengan lembut, menyuci dan menyediakan kulit untuk langkah penjagaan seterusnya.

Bahan-bahan 
  • Vital Repair
  • Muscadine Grape Extract
  • Ekstrak Alga Hijau untuk menghaluskan
2. Toner

Perfecting Skin Toner bebaskan kulit kita dari sel-sel kusam dan ejen pencemar di sekeliling kita. Kulit akan lebih cerah dan berseri. Ia melakukan lebih daripada biasa bagi membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama campuran vitamin, polifenol dan bahan-bahan botanikal yang telah dipatenkan untuk kulit berseri-seri.

Bahan-bahan 
  • Vital Repair
  • Muscadine Grape Extract
  • Ekstrak Alga Hijau untuk meremajakan
3. Serum

Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah memperbaharui sel yang kritikal. Campuran vitamin, polifenol dan YOUTH complex sangat berkesan menggalakkan penghasilan kolagen dan memperbaharui pada peringkat sel lagi. Ia menjadikan kulit kita berkelakuan lebih muda untuk mencapai tahap keremajaan dan keserian dan keunggulan.


Bahan-bahan 
  • YOUTH complex dengan Apple Cell
  • Lotus Japonicus
  • Vitamin A berkapsul 

4. Moisturizer 

Age Defense Moisturizer SPF 50 melindungi kulit kita daripada sinaran matahari. Pelik kenapa SPF 50?. Mengikut kajian, kita terdedah sinaran cahaya matahari yang sangat tinggi berbanding di Eropah. Di Eropah, mereka hanya terdedah dengan cahaya hanya dalam anggaran tempoh sebulan berbanding kita sepanjang tahun. Oleh sebab itu, produk yang dihasilkan SPF 30. Manakala di Malaysia, formulasi SPF 50 adalah khusus untuk kita yang sangat terdedah dengan sinaran matahari.

Disapukan di sebelah waktu siang bagi melindungi kulit dengan perlindungan matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan nutrien botaninya akan melembapkan kulit anda dan menambahkan penampilan kulit secara menyeluruh.


Bahan-bahan 
  • SPF 50
  • Vital Repair+ Complex
  • Muscadine Grape Extract

5. Renewal Cream

Advance Renewal Night Cream - Light merupakan ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus serta anti oksida yang lain. Ia menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa kita tidur. Campuran botanikal khas membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin dan membuatkan kulit kita lebih muda, licin dan cerah.


Bahan-bahan 
  • Vital Repair+ Complex
  • Muscadine Grape Extract
  • Schisandra Chinensis
  • Lotus Japonicus

Order YOUTH sekarang! Produk ini berada dipasaran Mac 2018

Hubungi saya Shidah Abdullah 012-6240197 sekarang untuk produk yang terhebat ini di mana teknologinya dipatenkan. 

Read More

Set YOUTH Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit

Disebabkan over excited menunggu produk baru masuk untuk set pencuci muka, hari ni nak share pasal YOUTH dulu. Shaklee YOUTH akan berada di pasaran bermula pada 3 Februari 2018. Ini sharing Master Zainul selepas gunakan YOUTH.



Satu Set Untuk Semua
Dihasilkan untuk semua jenis kulit. Sama ada yang ada kulit kering, kulit berminyak atau kulit normal boleh gunakan. Beli satu set kongsi dengan satu family suami dan anak-anak. Memang tak rugi. Cuma laju la habis.


Pencuci Muka
Kata mereka yang dah mencubanya,  kulit memang rasa lembut. Tak ada rasa kasar. Tidak terlalu foamy. Selepas dibilas, tak rasa kering seperti selalu berbanding pencuci lain, kulit rasa tegang je.

Toner
Lepas cuci guna toner YOUTH pula.  Rasa tak sejuk bila mula kena kulit muka macam toner biasa. Rasanya macam air biasa. Toner ni juga tak melekit.

Pelembap
Moisturizer tak buat kulit muka nampak berminyak. walaupun minyak muka jenis berminyak.

Serum
Serumnya mmg best gila! Memang menyerap masuk ke kulit, bukan setakat di luaran saja. Walaupun dah basuh muka selepas berwudhu masih terasa masih di kulit muka. Sesuai untuk muslim/muslimat yang selalu kena ambil wudhu ni pakai.

Kesan Selepas Pakai
Baru beberapa hari je pakai. Master Lyna cakap "nampak makin cerah & makin sekata". Wow kita yang duduk jauh terasa bestnya. Lagi flawless la muka Master yang dah memang pinkish tu.

Memang sangat sangat sangat sangat berbaloi.
Rugi kalau tak cuba set ni. Sementara tu, boleh sambar CoQ Trol Plus. Formula baru juga untuk kulit berseri2.

Ingat tau tarikh keramat ni 3 Februari 2018 tau. Sama-sama berebut beli.


Shidah Abdullah 
 Pengedar Sah Shaklee (No. Ahli : 922949) 
Kawasan Nilai, Sepang, KLIA, Kota Warisan, Kota Seri Emas 
 No telefon 012-6240197 atau whatsapp http://shidahabdullah.wasap.my/
Read More

Kebaikan Vitamin C dan E Bantu Kekalkan Kesihatan Kulit dan Flawless

Assalamualaikum semua

Sekarang dah trend semua nak putih berseri-seri. So hari ini saya nak kongsikan pasal 2 vitamin penting nak cantik iaitu Vitamin E dan Vitamin C. 

8 Manfaat Vitamin C



🍊 Meransang pembentukan Kolagen.
Kolagen membentuk sebahagian asas otot, tisu, rangka dan tulang rawan. Kolagen akan menghalang otot menjadi lembik dan melambatkan kedutan.

🍊 Memperbaiki simptom-simptom pendarahan.
Gusi berdarah terutama bila menggosok gigi dan lebam di kulit berpunca dari kekurangan vitamin C. Bukan tu sahaja, masalah seperti kecederaan lambat baik, kulit kering, ruam dan kulit kasar juga dapat dipulihkan dengan oe

🍊 Membantu membina sel darah
Sel darah merah yang sihat yang membantu penyerapan zat besi yang lebih baik. Manakala sel darah putih yang menentang bakteria dan kuman. 

🍊 Mempertingkatkan dan meningkatkan sistem imun
Dari segi ketahanan dari alergi hidung, kulit dan asthma. 

🍊 Memerangi kanser
Vitamin C merupakan sumber anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan interferon semulajadi dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh badan secara berkesan.

🍊 Mencantikkan kulit
Pengambilan Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen  adalah penyebab utama Jeragat

🍊 Memperbaiki insomnia dan stres
Bagi yang mempunyai gangguan tidur dan masalah tekanan dan berkaitan mental seperti keresahan, vitamin C dapat memberi kelegaan dan membantu kawalan emosi.

🍊 Mengekalkan kolesterol sihat
Vitamin C dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah. Selain itu, mengekalkan kapilari darah yang sihat. 



Topup dengan Vitamin E untuk pemulihan
Kalau kita tengok kebaikan Vitamin C, kesemuanya membekalkan kebaikan kepada sel-sel badan. Vitamin E pulak bertindak lebih kepada pemulihan dan penghalang terbaik badan.


Fungsi Vitamin E


🌾Melindungi jantung 
Dengan pengambilan harian 800IU dapat melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid.

🌾Meningkatkan kolestrol HDL 
Pengambilan vitamin E dapat membantu mengurangkan tekanan darah.

🌾Menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri dan menghalang anemia.

🌾Mempertingkatkan kemampuan reproduktif terutaman meningkatkan kiraan sperma lelaki

🌾Anti-penuaan 
Setiap  kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan dan mengurangkan kedutan, garisan halur, parut, jerawat dan bintik-bintik penuaan.

🌾Membantu memulihkan tekstur kulit, ton muka, dada dan otot.

🌾Anti-oksidan 
Pengambilan lebih 1200Iu sehari untuk anti oksidan yang kuat dan berkesan melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas.

🌾Memperbaiki masalah oksidasi seperi katarak dan masalah penglihatan

🌾Meningkatkan kelastarian tenaga terutama kelasterian seksual dan membekalkan oksigen lebih baik

🌾Memperbaiki arthritis dengan meningkatkan keanjalan saluran darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos dan sakit sendi.

🌾Menghalang keguguran
Ia merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan keguguran

🌾Memperbaiki parut, bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

Jom tengok apa kata yang dah mencuba!

TESTIMONI PENGGUNA SET KULIT






CIPTA TESTIMONI ANDA SENDIRI
Untuk order... Boleh klik button kat bawah..

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=940fc9d61a6bff3bf77cd4ae012f40b8


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan konsultansi


  
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...