Showing posts with label Kenapa Shaklee?. Show all posts
Showing posts with label Kenapa Shaklee?. Show all posts

Bagaimana nak bercinta dengan vitamin yang anda makan

Orang kata tak kenal tak cinta. Berkenalan pun kena la lama sikit. Baru rasa indahnyakan.
Macam tu la saya berkenalan dengan vitamin pertama saya dulu. Takkan sehari dua dah kata tak bagus kan. Paling kurang dua tiga minggu dan 'monitor' perbezaan.


Jelas Tujuan

Bila beli vitamin kena jelas tentang fungsi vitamin pada badan. Boleh je beli sebab kawan suggest tapi usaha sedikit dengan bertanya. Tak tahu nak tanya apa? Senang je.

  • Bertanya la tentang fungsinya. 
  • Bagaimana cara makan yang betul
  • Ada kesan sampingan tak?
  • Kalau makan ubat klinik boleh tak ambil vitamin
  • Vitamin ni bantu tak selesaikan masalah yang anda hadapi.

Banyak tau boleh tanya. Sebagai SID tu la tugas saya untuk jelaskan. Yang penting mulakan bervitamin dengan positif. Jangan ada bersangka-sangka. 

Jimat

Soalan seterusnya... Perlu ke jadi ahli? Mesti la perlu.. Harga RM65 je tak mahal.. Nak jadi ahli free pun boleh KLIK SINI 
  • Pertama mesti nak harga jimat dari 15% hingga 25%. Memang cover dah duit ahli tadi.Tu belum promo bulanan lagi. tiap bulan promo berbeza.
  • Untung anda join sekarang. Buku membership colourful sebab dah upgraded.  Jauh sangat beza dia dari zaman saya jadi member dulu. Guidancenya jelas. 
  • Dapat join group knowledge yang banyak. Janji anda semangat nak belajar. Dalam group tu tanya la dengan sepupu sepapat shaklee yang lain. Insyaallah akan dibantu. 

Ikut cara yang disyorkan


Bila dah tahu kena amal. Catit perbezaan yang anda rasai. Jika ada yang luar biasa, tanya semula saya. Akan ada body adjustment iaitu penyesuaian dan pemulihan. Sendiri kena rasa. Kena bertenang jika berlaku dan jangan cepat nak viral. Hahaha ni yong pesan siap-siap. 

Paling utama 


Pengambilan vitamin adalah tambahan. Asalnya tetap pemakanan sihat dan bersenam untuk tingkatkan metabolisma badan supaya nutrien dibekalkan dapat diserap dengan baik. Jangan biarkan ia lalu hai hai bye bye tanpa meninggalkan manfaat. Gitu..

Ok la.. Cukup la pesanan saya hari ni. Seterusnya saya kongsi manfaat vitamin satu persatu selain berkongsi aktiviti harian. 

Jangan lupa tinggalkan link blog anda untuk saya singgah meninggalkan jejak..

Bertemu lagi ya... 
Read More

Kenapa Memilih Bisnes Shaklee Secara Serius?

Trend orang sekarang berbisnes kan!. Suka sangat dengan semangat orang-orang berniaga terutama yang muda. Idea sangat kreatif dan unik. Bukan tu sahaja, menggunakan social media sepenuhnya.




Jadi kenapa perlu saya tunggu. Umur makin meningkat. Memilih Shaklee sebagai platform bisnes dan insyaallah terus maju bersama. 

Berdasarkan pengalaman menjalankan pelbagai bisnes sebelum ini, saya perhatikan perbezaan bisnes Shaklee sangat ketara.
1. Niat dan Motivasi Berbisnes
2. Sesi Perkongsian Ilmu Yang Mantap
3. Support Sistem Yang Hebat
4. Tingkatkan Ekonomi Keluarga
5. Syarikat dan Produk Yang Terbaik

7. Ganjaran yang Marvelous
6. Pencapaian Shaklee

Teruskan membaca ye!

Niat dan Motivasi Berbisnes

Berbisnes bukan hanya untuk kaya. Inikan ladang saham akhirat kita. Asas yang diterapkan oleh leader group iReach untuk berjaya dalam bisnes ini sangat menyentuh jiwa. Ingatan kebergantungan kita pada Allah dan terus berusaha untuk maju sangat menusuk kalbu.


Sesi Perkongsian Ilmu Yang Mantap

Saya bermula berkenalan dengan Shaklee hanya sekadar mencuba. Masa tu hanya dengan sebotol Alfalfa dan hanya untuk dapat murah. Kemudian, dia dimasukkan ke dalam group whatsapp dan hanya jadi "silent reader". Masa tu saya mengenali keluarga Shaklee dan aktiviti-aktiviti. Bermula dengan kelas blog RM20 yang saya  hadiri di Shah Alam atas saranan leader agak membuka mata saya. Sebelum ni saya pernah ke sesi blog dengan orang-orang terkenal dan habiskan RM800 dan balik agak blur. Dalam kelas ini walaupun asas, namun asas ini yang paling penting untuk dilakukan. 


Antara kelas lain yang disediakan kelas nutrisi, marketing, blogging, task tsunami harian dan kelas-kelas online yang lain. Bukan itu sahaja, Shaklee sendiri membuat sesi-sesi pembelajaran yang tetap untuk semua ahli mendalami nutrisi dan kebaikan produk seperti pengenalan produk terbaru YOUTH pada ahli sebelum launching kepada orang awam. 


Support Sistem Yang Hebat

Bermula dengan malu-malu je. Tapi saya gagahkan juga. Task tsunami saya mulakan dengan suam-suam kuku. Bila buat kerja berkumpulan dan support dari kawan-kawan untuk teruskan buat task sharing di fb membakar semangat. Teruskan momentum untuk terus berjaya. Ini antara kawan-kawan walaupun jauh tapi dekat betul di hati. Tanya la soalan dalam group pastinya ramai yang hulurkan jawapan. Sangat terharu.



Tingkatkan Ekonomi Keluarga

Sebelum ini, saya hanya makan untuk diri sendiri bertahun-tahun sejak 2013. Bermula tahun lepas baru betul-betul memahami dan mencintai bisnes Shaklee. Saya mula berkongsi lebih tekun di fb dan dengan kawan. Selama mana kita yakin dan kita dah rasa #shakleeeffect sendiri, kita akan mudah berkongsi dengan orang lain kebaikannya. Bonus setiap bulan meningkat. 



Syarikat dan Produk Terbaik

Berkongsepkan produk yang Selamat, Semulajadi dan Berkesan, Shaklee sememangnya memastikan setiap produk yang dihasilkan adalah yang terbaik. Antara yang dilakukan ;-
  • Ujian kawalan lebih 100,000 setiap tahun dilakukan agar produk betul-betul selamat dan berkesan.
  • Pengesahan dari pihak ketiga yang tidak dilakukan oleh syarikat nutrisi lain
  • 350 ujian pencemaran ke atas setiap bahan-bahan agar setiap vitamin yang dihasilkan betul-betul tulin.
  • USD300,000 dilaburkan untuk Research and Development (R&D)
  • Diterajui 60 orang saintis Shaklee
  • 55 paten dan paten yang masih pending kelulusan
  • Landmark Study
  • Tidak diuji ke atas haiwan
  • Tiada filter tersembunyi
  • 100% dijamin puas hati daripada testimoni pengguna
  • Tiada campuran benda asing dan bahan tiruan
  • Lebih 100 laporan saintifik diterbitkan. Boleh dirujuk di http://healthsource.shaklee.com


Ganjaran Yang "Marvelous"

Pembayaran bonus sebanyak RM26 bilion untuk perkongsian produk Shaklee. Shaklee Malaysia berkembang 1000% sejak 6 tahun lalu. Ia merupakan syarikat nutrisi nombor 1 di US. Selain bonus, Shaklee menyediakan:-
  • International Trip & umrah setiap tahun
  • Conference Trip
  • Bonus Kereta


Pencapaian Shaklee

  • Shaklee adalah syarikat pertama menerima sijil Climate Neutral & keseimbangan pembebasan gas CO2. Memang ia sangat menjaga persekitaran.

  • Pada awal 1990-an, NASA meminta Shaklee agar mewujudkan minuman rehidrasi untuk angkasawan mereka. Shaklee mengeluarkan satu minuman rehidrasi yang diberi nama Astro Aids - produk rasmi yang dicipta untuk NASA sebagai bekalan perjalanan ke angkasa. Di bumi ia dinamakan Performance Drinks.

Tidak perlu lagi diragui dan buat kajian terlalu banyak. Apa yang penting hanya perlu difahami. 


Bagaimana nak mulakan bisnes anda sendiri?

Langkah 1 - Daftar menjadi ahli dengan hanya RM79 sahaja. Whatsapp saya http://shidahabdullah.wasap.my
Langkah 2 - Fokus pada vitamin yang anda perlukan dan rasakan #shakleeeffect. 
Langkah 3 - Mulakan bisnes anda terus dengan promo set yang anda sendiri gunakan.
Langkah 4 - Mesti sanggup follow saya mentor anda rapat. Insyaallah empayar bisnes anda akan maju dengan cemerlang.

Mentor Bisnes Anda,
Shidah Abdullah
Founder Dhuha Fighter
012-6240197
Read More

Cara Pengambilan Vitamin Yang Betul

Bila kita beli vitamin, kita mesti nak tahu berapa biji nak makan dan bila nak waktu. Baru la berkesan.


Tapi... betul ke cara kita makan tu cara yang betul?

Cara yang betul untuk ambil vitamin adalah dengan menjadikan SUPPLEMENT bukan menu utama. Nak tahu kenapa?

Perkataan "Supplement" kalau kita google bermaksud A thing added to something else in order to complete or enhance it.

Apakah something else tu?

Macam makanan, kena tambah perisa baru lengkap rasanya. Macam tu jugalah supplemen, kena tambah perkara lain baru bertindak lagi kebabom dan effektik.

3 "Something Else" yang wajib dilakukan

(1) Makan makanan yang sihat dan seimbang. Jaga kuantiti dan periksa kandungan. Setiap meal sebaiknya hanya 350 kcal

(2) Aktiviti fizikal yang konsisten. Sekarang lebih mudah nak sihat. Macam-macam program larian dibuat dan boleh datang bersama-sama satu keluarga walaupun bawa anak kecil dengan stroller.

(3) Pengurusan Emosi yang unggul. Emosi memang main perasan tau. Stress je makanan tak serap dengan baik. Yang lain semua terganggu.

Hah baru la betul cara makan vitamin. Tapi dah lengkap kenapa nak makan vitamin lagi. Nah ini sebabnya.

Pertama, zat makanan sekarang yang dah tak sama macam dulu. Dulu zaman atok dan nenek kita, kualiti tanah masih superb. Makanan yang di makan penuh serat. Mana taknya semua petik dari kebun. Segala ulam-ulaman ada. Kita ulam pun tak berapa kenal.

Kedua, faktor luar yang rosakkan sel badan kita. Antaranya radiasi telefon, pencemaran, asap-asap kilang dan kenderaan, barang kosmetik. Sampai tahap badan dah tak larat terima. Orang muda pun ramai dah berpenyakit kan.

Itu sebab penting makan vitamin dengan cara betul dengan 3 "Something Else" tadi.

Mulakan dengan vitamin asas ACE iaitu vitamin A, C dan E.

Nak tanya tentang vitamin dan kesihatan boleh hubungi saya Shidah Abdullah 012-6240197
Read More

Kelebihan Shaklee Kekal Lebih 100 Tahun

Banyak poster-poster landmark study dihasilkan dan dikongsi bagi memberi kefahaman kepada pengguna-pengguna diluar sana. Tapi diorang ni faham ke tak ye? Rupanya memang susah hendak membuat sesuatu kajian. Memang kita perlu menghargai kajian Dr Gladys ni.  Betapa berharganya Landmark Study yang dibuat oleh Dr Gladys Block.
1-landmark

Objektif utama Landmark Study


Dr Gladys membuat kajian adalah untuk mengkaji;
  • Cara penggunaan supplemen di dalam diet harian
  • Tahap kesihatan pengguna supplement dalam tempoh jangka panjang
  • Perbezaan pengguna supplemen dan juga yang tidak mengambil sebarang supplemen tambahan
Untuk mulakan kajian, beliau perlu mengenalpasti siapa pengguna vitamin. Cara paling mudah adalah menghubungi semua syarikat-syarikat pengeluar vitamin di US. Tapi malangnya permohonan beliau ditolak kerana kajian ini akan membuktikan keberkesanan produk yang mereka jual. Tidak ada syarikat yang berani mengambil risiko.

Usaha tetap diteruskan…..

Rezeki beliau dapat bertemu dengan Dr Jamie McManus yang merupakan bekas saintis Shaklee dari University of Berkeley California. Dr Jamie mencadangkan Dr Gladys untuk memohon tajaan dari Roger Barnett, Chairman & CEO Shaklee. Roger Barnett yang baru sahaja melaburkan jutaan ringgit membeli syarikat Shaklee telah menerima permohonan ini bagi membuktikan bahawa pelaburannya berbaloi walaupun risikonya sangat tinggi jika keputusan kajian tidak seperti yang diharapkan.

Itu sebabnya sehingga kini…


Shaklee adalah satu-satunya syarikat yang berani bertaruh dan mengambil risiko menaja Landmark Study (rujuk https://www.shaklee.com.my/landmark-study/index.html). Kajian dilakukan memilih memilih cara “cross-sectional” di mana soalan-soalan survey (questionnaire) secara online digunakan. Selain itu, ujian kesihatan seperti tekanan darah, berat badan dan kandungan gula semasa berpuasa diambil dan direkod. Ujian ini dijalankan ke atas sample-sample yang dipilih;
  • 278 orang pengguna setia Shaklee (Long Term User)
  • 602 orang tidak mengambil sebarang supplemen
  • 176 orang yang mengambil supplemen di dalam pasaran (selain Shaklee)

Keputusan kajian mendapati….


Lebih 50% pengguna mengambil supplemen di dalam diet harian mereka;
  • multivitamin (vitalea)
  • B-complex
  • Vitamin C
  • Carotenoids
  • Vitamin E
  • Calcium dengan Vitamin D (Ostematrix)
  • Omega-3 fatty asid (Omegaguard)
  • flavonoids
  • lecithin
  • alfalfa
  • coenzyme Q10
  • herbal immune supplement.

Lebih menarik lagi…


Shaklee Always Work telah terbukti berkesan bagi orang yang konsisten mengambil produk Shaklee sebahagian dari diet harian. Mereka lebih sihat berbanding yang tidak makan apa-apa vitamin atau pun yang mengambil vitamin jenama lain.
1-landmark-v5
Shaklee Always Safe kerana telah terbukti selamat tanpa kesan sampingan untuk jangka masa panjang
1-landmark-v3
Tak hairan la kenapa produk Shaklee kekal sehingga hari. Shaklee tidak perlu dijual secara teruk. Hanya berkongsi manfaat yang sendiri rasai selepas mengambil Shaklee secara konsisten, lebih ramai memilih vitamin Shaklee yang hebat.


Jom makan vitamin bersama Shidah 012-6240197 1-landmark-v9
Read More

Cara Mengubah Kehidupan Dengan RM68.90

Kita mempunyai banyak peluang untuk membuat pilihan. Pilihan yang akan buat kita dan keluarga gembira. Apabila kita sihat dari segi kesihatan dan kewangan, fikiran akan perlu lebih fokus kepada seluruh kehidupan.



Hari ni saya nak kongsikan bagaimana membuat pilihan dengan hanya RM68.90 dan saya sangat bersyukur dengan pilihan ini.


Menjadi Seorang Pengguna


Saya bermula pada tahun 2013 dengan hanya sebotol Alfalfa untuk tujuan penyusuan. Perbezaan ketara bila badan saya bertindak balas dengan mengeluarkan toksik melalui kulit. Masa tu baru sedar betapa pentingnya pengambilan vitamin dalam kehidupan sebagai tambahan kepada apa yang kita makan seharian. Kemudian, saya ambil cuba vitamin-vitamin lain bermula dengan Set Keperluan Harian. 




Saya enjoy dapat harga ahli dan manfaat vitamin yang saya ambil setiap hari.


Mula Berkongsi Dengan Keluarga dan Rakan-Rakan


Perkara baik perlu dikongsi. Saya mula share vitamin dengan adik-beradik perempuan. Bagi kami yang bermasalah kulit, jerawat semakin malu nak keluar. Dari pengambilan vitamin, kami tukar kepada pencuci muka Nutriwhite. Memang suka sangat sebab jimat dan banyak buih. Muka shining-shining. Bila ada budget lebih, tambah yang lain seperti Make Up Remover dan Krim Malam.


Kemudian, kawan tengok perbezaan. Mereka mula bertanya dan saya juga berkongsi di fb dan instagram tentang produk shaklee yang sangat bagus. Saya suka dapat memberi informasi dan membantu keluarga dan kawan-kawan sama-sama menjaga kesihatan.



Memulakan Perniagaan


Eh baru saya perasan. Sebenarnya saya dah memulakan perniagaan dengan mengambil order keluarga dan kawan-kawan. Saya mengambil langkah seterusnya dengan membaca semula panduan perniagaan dan bertanya kepada sahabat saya Wahidah yang membantu mendaftarkan saya dulu. 

Saya lebih serius dengan lebih participate dalam group khas bagi ahli-ahli baru dan lama. Di situ semua ilmu produk, media sosial dan perniagaan saya belajar. Semua secara online. Saya mula mendapat bonus setiap 14hb. Mula-mula sikit dan sentiasa meningkat.


Tingkatkan Keyakinan


Untuk lebih berjaya, saya kena faham dan perbanyakkan ilmu kesihatan supaya lebih ramai saya lebih bantu. Saya sendiri kena yakin 200% tentang keberkesanan produk. Kajian Pemakanan Suplemen Shaklee meyakinkan lagi. Satu-satunya syarikat yang berani membuat Kajian Keberkesanan produk kepada pengguna yang menggunakan lebih 25 tahun. Buat saya tidak berpaling lagi.

Amacam? Rasa berbaloi tak RM68.90 mendaftar sebagai ahli. Kita boleh membina empayar kita sendiri. Infiniti income. Jom sama-sama kita naik pentas ambil trofi kejayaan atas usaha kita sendiri. Hubungi saya 012-6240197 untuk dapatkan Kit Penuh Shaklee dan terus membangunkan empayar bersama dan menjadi pengedar Shaklee di kawasan anda.

Salam Sayang
Shidah Abdullah (SID No. 922949)
No Tel : 012-6240197
Pengedar Shaklee Selangor Negeri Sembilan
Pengedar Shaklee Sepang - Nilai







Read More

10 Sebab Kena Join National Conference Shaklee SetiapTahun

Assalamualaikum
Alhamdulillah 28 Mei 2017 dapat join Shaklee National Conference 2016. Kak Idah saje nak pergi nak lapangkan fikiran jap. Feeling2 sikit dan nak tengok orang-orang hebat-hebat dapat anugerah. Nak mencari semangat dan rasa aura yang hebat. Mana tau Kak Idah tahun depan naik pentas pulak uols. 

1# Conference Bersama Keluarga 
Suami Kak Idah pergi kelas. Tak dapat dia nak hantar ke Sunway Convention Centre. Nasib baik ada adik manis Kak Idah, Iqah yang boleh tolong hantarkan. Se"batalion" tolong hantar. Opah dan 5 cucunya pun ikut menghantar sekali. Diorang lepas tu terus nak ke padang permainan. Yang follow Kak Idah ke conference cuma si kenit Alya. Berangkut la segala trolley baby dan beg. Memang rasa seronok pergi event boleh BAWA ANAK.
2# Tempat penjagaan kanak-kanak dan taman permainan
Iqah drop Kak Idah dan Alya diparking. Kami terus naik lif ke CP3 tempat convention. Wah dah ramai orang dan multi racial event. I like!! Masuk je tempat tengok keadaan. Wah! Ada tempat main khas untuk anak-anak yang sangat besar uols dan PERCUMA. Ada aktiviti mewarna dan anak-anak diberi minum Mealshakes PERCUMA.



3# Door Gift
Terus ke tempat pendaftaran dihujung sekali. Masa ni pemandangan lebih menarik. Penuh dengan anak-anak. Conference apa sebenarnya diorang buat ni? Kak Idah bawa sorang diorang bawa berbondong-bondong. Haha.. Sukanya kita. Kak Idah dah whatsapp Iqah siap suruh datang balik bawak diorang main. Terus ke kaunter pendaftaran dan ambil dapat wristband, tote bag berisi Caratomax PERCUMA dan pillbox Shaklee yang special.

4# Pemeriksaan Kesihatan
Sementara Master-master tengah queue nak masuk dewan, Kak Idah sempat pergi check kesihatan. Alhamdulillah berat memang turun 3 kg hasil dari menyusukan Alya dan detoks keluarkan cacing selama 5 hari. Tapi frust bila tengok umur dalaman tak change. Ok ini la masanya untuk ubah kesihatan. Nutritionist suggest untuk bulan puasa ni ambil set ramadhan supaya dapat membekalkan dan kekalkan produksi untuk penyusuan Alya bila Kak Idah berpuasa. Kurang la rasa lapar bila cukup protein selain makan sahur.
KLIK UNTUK MENDAPATKAN SET RAMADHAN ANDA!

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=a8edf505b8c0d810010b3573c9316929

5# HADIAH
Alya buat apa? Alya sentiasa tergelak-gelak dan seronok tengok lampu-lampu dan orang keliling yang suka agah dia. Tiba-tiba dengar MC tanya soalan pasal Shaklee. Hehe berbekalkan ilmu di dada, tunggu je soalan diajukan. Berebut-berebut semua orang menjawab. Kak Idah pun sama. Berjaya la dapatkan hadiah 1 sachet collagen powder dengan pilbox shaklee. Siap mintak tukar kat MC nak tukar hadiah lain. Minta hadiah yang memang Kak Idah tak ada. Sape nak bagi free kome oi. Soalan dia berulang-ulang setiap sesi. Kalau rajin ngadap aje MC tu tiap-tiap sesi sure penuh hadiah bawak balik.





Sementara menunggu nak masuk dewan conference, Kak idah check keadaan Alya yang dah buat projek. Bersihkan dulu supaya Alya selesa. Kak Idah whatsapp Kak Umi yang masa tu baru je sampai dan register. Kami duduk sama-sama dihujung dewan. Mudah nak keluar kalau Alya tak selesa.
6# MC YANG BEST
Event dah mula dengan Master-Master berarak masuk ke dalam dewan macam konvokesyen. Gahnya semua masuk berpasangan. Yang buat isteri tapi suami juga diraikan bersama. Lepas tu Master Ceremony masuk dengan suara yang sedap. Adibah Noooooooooor. Comelnya dia. Kak Idah suka sangat dan dia jadi MC memang best sangat dan kelakar. Ucapan pembukaan Ms Helen dan Mr Gaylen bersemangat cerita halatuju Shaklee. Ms Helen dengan speech yang bersahaja memang seronok tengok environment "balance" dalam Shaklee. Balance dengan membawa keluarga bersama-sama. 


7# KELUARGA TURUT DIRAIKAN
Majlis diteruskan dengan penyampaian hadiah achiever Shaklee. Semua naik pentas dengan keluarga. Tidak ada yang ditinggalkan dibawah stage. Kemudian perkongsian Master Alice dan anaknya yang berjaya dengan Shaklee dan bermula dengan semangat seorang ibu yang nakkan Master Daniel kembali sihat seperti biasa. Daniel menghadapi SLE dimana sistem badan jadi tunggak terbalik dan memberi signal yang tidak sepatutnya sehingga buang air kecil keluar darah. Daniel rasa masa hadapannya dah gelap. Nak bekerja tak boleh berat-berat. Master Alice kena hantar makanan pada Daniel setiap kali dia waktu rehat bekerja. Macam tu la perjuangan ibu untuk anak. Sehingga mereka diperkenalkan dengan Shaklee dan Daniel sihat sehingga sekarang. Lebih mencabar selepas berkahwin Daniel disahkan doktor sukar untuk dapat anak. Tapi selama mana kita berusaha Insyaallah dimakbulkan cuma tidak tahu bila. Daniel dikurniakan juga seorang baby yang comel. Siapa sangka. Jangan berhenti berharap.

8# CABUTAN BERTUAH
Lepas dah berair mata tu. Adibah Noor menceriakan keadaan dengan lucky draw product.. ada collagen ada iphone ada vivix ada Get Clean.. mengharap ni dapat yang best2.. oh tak ada rezeki rupanya di sesi pertama ni.. lepas tu rehat untuk lunch. Lunch tanggung sendiri tau.. bayar RM40 jangan harap ada makan ye.. tu kena faham sendiri. 

Lepas lunch, majlis penyampaian anugerah disambung untuk new start achiever. Kak Idah target next NC naik atas untuk terima bawa seluruh keluarga ke atas. Satu-satunya platform yang kita diraikan bersama. Selalunya semuanya kita naik sorang-sorang sedangkan kita berjaya kerana orang-orang yang support kita dari semua arah.

9# PERKONGSIAN PENGALAMAN
Sesi pukul 3 Shaklee Effect Dialogue pulak menyusul. Ms Sue jadi moderator bersama 4 Master terpilih untuk berkongsi. Masyaallah. Betapa hebatnya orang-orang hebat ini berkorban untuk mencapai kejayaan yang mereka ada sekarang. Ada yang. Ada yang hampir putus harapan bila isteri sakit dan macam tak ada harapan sembuh. Ada yang meninggal kerjaya impian yang dipupuk dari kecil disebabkan kesusahan yang dirasai dari kecil. Ada yang meninggalkan kerjaya untuk freedom bersama keluarga. Ada yang hanya seorang suri rumah ingin mengubah keluarga dan membantu suami dan berjaya menghadiahkan sebuah kereta idaman kepada suami tercinta. Ada yang gaji besar tapi bagi mak ayah masih amaun yang sama. Huhu betul. Tiap tahun naik gaji sama je yang mampu bagi. Masih nak duduk ditakuk yang sama? Berair mata positif lagi .

Adibah Noor cakap 


Dulu saya tak percaya dgn MLM sbb masa join dulu asyik cerita duit duit duit. Tapi lepas dengar sendiri cerita-cerita Shaklee, saya sangat kagum sebab duit tu sekadar nak happykan orang-orang yg kita sayang saja (nak buat mak/ayah happy, nak bawa anak jalan2, etc), bukan matlamat utama.
 
Terima kasih Kak Adibah Noor. Tu la perasaan yang Kak Idah rasa.

10# MOTIVASI
Sesi perkongsian Master Farihah  lebih terkesan. Seorang yang berprofessional guru cakap kat depan pun macam cikgu. Mesti tanya dan suruh angkat tangan. Tapi apa yang master kongsikan buat apa-apa pun kena fokus. Bukan susah sangat. Guna lepas tu share je. Senang ke mudah? Orang marah ke kita share dekat fb tu. Tak kan? Senang ke mudah?. Master pesan lagi buat advance diari apa kita nak achieve. Tulis target timeline nak jadi master dari sekarang.



Lebih terkesan bila master kongsikan mengenai ayahnya sakit 500km jauhnya dia dari kampung. Dia hanya berair mata dan berdoa. Allah permudahkan dengan tiba-tiba suaminya yang seorang berkerja kerajaan mengajak balik kampung dan meninggalkan kerjaya dan berkhidmat kepada ayah dan ibu. Kita boleh buat ke? Mak ayah sakit nak cuti pun susah. Huhu moga Allah lapangkan laluan Kak Idah. Lebih banyam air mata positif

Kita semua diberi pilihan. Kak Idah sekarang berkerjaya, jual takaful kenderaan dan roadtax, jual brownies dan macam-macam lagi. Dah jumpa juga macam-macam company join. MLM jangan cerita la.. tapi ada kelainan pada Shaklee.

Kak Idah belajar banyak benda dari leader dan family shaklee. Semua berkongsi. Tak ada yang kedekut ilmu. Ikhlas jadi matlamat. Nak berjaya Allah jangan lupa. Checklist dengan Allah jangan lupa buat. Konsisten.. konsisten dan konsisten.. 

Betul memang lebih tenang. Perjalanan Kak Idah baru bermula dan akan berakhir bersama-sama korang semua. Jom join Kak Idah untuk ubah keluarga. Like dan Share ilmu yang kita ada.. Allah tambah rezeki ilmu yang lain insyaallah.

Setiap sesuatu mesti kena "Upgrade". Ini suggestion Kak Idah untuk Shaklee perbaiki iaitu meja pembelian promosi atau premium item
1. Semua promo item buat semua online. So participant semua datang boleh concentrate conference
2. Premium item boleh bukak kaunter khas
3. Premium item juga dijual di kaunter Hq dan cawangan Shaklee. Dapat bagi pada customer. 

Yang lain memang Shaklee Hebat

Master Norashidah Abdullah dan Helmy Irwan 2018

Hubungi Kak Idah untuk
Konsultansi Percuma
Harga yang berpatutan
Peluang menjana pendapatan sehingga 6 angka

Shidah Abdullah (Kak Idah)
ID Shaklee :922949
012-6240197 (Call, Sms, Whatsapp)
FB Page : Shidotdotcom
FB : Shidah Abdullah


Read More

Manfaat Menjadi Member Shaklee?


Berbaloikah harga RM68.90 untuk satu keahlian Shaklee?. Sesetengah orang rasa membayar sejumlah wang untuk satu-satu keahlian tidak bernilai. Lebih baik mendapatkan vitamin yang sama di farmasi. Tetapi saya rasakan perbezaan untuk keahlian saya ini.





Bagaimana mula-mula terjebak dengan Shaklee ni?

Saya mula join Shaklee ni sebab menyusukan anak yang kecil. Umairah namanya. Kali ni saya target nak menyusukan sampai umur 2 tahun. Menyusukan Umairah ni mencabar sikit pada peringkat permulaan. Teringat masa mula-mula nak menyusukan Umairah. Masa di hospital lagi, dia memang tak pandai menyusu. Macam-macam gaya dah saya buat. Dia tetap susah nak menyusu. Dia macam tak puas dan rimas. Seminggu lebih juga saya usaha untuk dia menyusu direct dengan saya. Menangis-nangis dia tak nak direct menyusu. Jangan kata dia, dengan saya sekali menangis sebab stress dan ditambah pulak bengkak susu.

Tapi semangat saya kental nak menyusukan Umairah sampai 2 tahun. Hari-hari saya pujuk Umairah. Saya cakap pada dia "Umairah pandai menyusu kan!. Alhamdulillah, hampir 1 minggu lebih, kami berjaya melaksanakan sesi Breastfeeding bersama. Saya tak nak pisang berbuah dua kali macam menyusukan Kak Long. Saya hanya berjaya menyusukan kak long untuk tempoh 6 bulan sahaja dengan cara mengepam dan Kak Long akan minum menggunakan botol. Masa tu saya sendiri memang tak pandai menyusu baby. Bila Kak Long menangis nak susu, terus bagi susu perah yang di dalam botol.


Terpengaruh juga Iklan di Facebook


Dalam tempoh berpantang, macam biasa la asyik berfacebook selain melayan cerita-cerita sinetron. 

Shaklee! Shaklee! Shaklee! Penuh facebook dengan iklan-iklan Shaklee. Pening pun ada. Sampai ada status member tu 80% statuskan FB promote Shaklee. Maknanya memang efektif la apa yang diiklankan sebab saya baca juga.


Ternampak pula member satu batch Sekolah Taayah jual Shaklee. Dalam rimas-rimas tu saya mula juga bertanya pasal produk untuk tambahkan susu. Bukannya ada baget pun dan terfikir sure semuanya mahal. 

Tanya punya tanya! Terjebak juga membeli dari member yang cadangkan 4 vitamin untuk penyusuan. Memang pesan ngan dia sekadar nak cuba sahaja. Yang paling jenuhnya ialah semua pil. Saya memang masalah sikit makan ubat biji ni. Tapi gagahkan juga sebab nak pastikan susu banyak.


So FOKUS utama jadi member Shaklee ni hanya nak cari produk yang boleh kekalkan momentum saya menyimpan Stok Susu Umairah dengan harga murah selepas menjadi member. 


Istimewanya Shaklee

#1 Faedah Setiap Keahlian. Apa yang kita dapat?

Bagi mana-mana keahlian pun kebiasaannya kita akan dibekalkan informasi-informasi asas syarikat termasuk pelan perniagaan. Sama jugalah dengan Shaklee, RM75 adalah untuk membership dan Shaklee Kit (termasuk kos penghantaran) ke alamat yang telah diberikan. 

Di dalam kit ada barang-barang seperti Kod Etika Jualan, Buku produk, Flyer, Resit dan borang-borang. Memang tak berminat untuk tengok pada permulaannya. Hanya letak dibilik dan memang rasa tidak akan guna pun semuanya. Kalau nak info, baik tanya saja pada yang introducer mula-mula.


Tetapi akhir-akhir ini,  buku-buku ni kerap saya keluar sebagai rujukan sebab kawan-kawan dan family dah start beli dari saya sebab tengok hasilnya. Banyak rupanya info-info menarik, sama macam info-info dari mentor-mentor Shaklee. Hah memang dah tau macamana diorang jadi begitu pakar vitamin semulajadi ni.


#2 Group Rahsia




Bila sahaja dah jadi ahli, saya telah dimasukkan ke dalam Group Rahsia. Walaupun asalnya saya hanya ahli yang menggunakan produk. Dalam group ini, banyak informasi produk-produk dikongsikan. 


Seronok tengok fail-fail yang disertakan dalam group. Bukan sahaja produk, motivasi dan juga marketing strategi yang dilakukan dari kalangan Suri Rumah yang hebat-hebat. Memang tak percaya sebab kebanyakan mereka yang jutawan adalah Suri Rumah. Lebih hebat dari gaji-gaji orang berkerja. Memang menjadi sumber inspirasi nak berhenti kerja.



#3 Ukhuwah dari Leader yang Superb


Sesuatu kejayaan ada pendorongnya. Tak kira dari segi apa pun, sama ada kerjaya, keluarga dan business. Dengan dorongan mentor dan leader-leader yang hebat, bershaklee lebih semangat. 




Di dalam Shaklee ni dah macam keluarga. Kita tak bahasakan diri upline atau downline. Untuk lebih mesra, hubungan kekeluargaan ditekankan. Panggilan mesra diperkenalkan. Yang jauh didekatkan. Panggilan Mommy, Nanny, Aunty buat lebih menyeronokkan.


Ini adalah salasilah keluarga Shaklee saya;-


Grand Nanny - Lyna Noh ⇒ Nanny - Ainul Malik ⇒ Mommy - Wahidah Azizan ⇒ Daughter - Shidah Abdullah


Walaupun kami semua berjauhan tetapi semuanya berhubung melalui group-group yang diwujudkan. Memang seronok dan sangat berbeza dengan membership-membership yang saya pernah join sebelum ni.

#4 Ilmu-ilmu yang hebat

Selama hampir 1 tahun lebih saya join Shaklee, banyak ilmu-ilmu baru saya pelajari dari segi mengurus kesihatan diri sendiri dan keluarga. Kemudian ditambah pula dengan pemasaran online

Banyak rupanya teknik-teknik hebat orang jadi kaya secara online. Mentor-mentor yang ada sentiasa berkongsi ilmu melalui pelbagai cara seperti Online Meeting dan Whasapp.

#5 Tiada Masa Ngan Keluarga?

Oh tidak di Shaklee, semuanya bawa anak-anak ke perjumpaan. Tak payah nak hantar rumah orang kalau ada meeting. Punya hebatnya geng-geng Shaklee, bukan sahaja isteri-isteri sibuk bershaklee. Suami-suami siap menubuhkan siap menubuhkan kelab Aku Sayang Bini (ASB) bagi memberi sokongan kepada para isteri. 

ASB telah banyak menganjurkan kelas blogging bagi mengajar downline-downline yang ada celik blogging. Yang penting murah gila! Kebetulan saya ni sememang minat sangat IT. 

Teknik yang diajar oleh ASB memang mudah difahami. Tidak seperti kelas website saya dah pernah sertai sebelum ini. Jangan kata website, blog biasa pun tidak pernah yang ada isinya. Ini disebabkan sesi sebelum yang agak sukar difahami dan tidak sepadan dengan kos yang dibayar.


Akhir Kata, Jom berShaklee!!!



Kita ditemukan dengan sesuatu perkara tentu ada faedahnya. Saya bertemu Shaklee di bawah naungan Mommy Wahidah saya juga mungkin ada hikmahnya. Saya ambil peluang untuk mengenali dan mendalami setiap ilmu dan pengalaman di sini untuk saya bergelar Master Coordinator 2018.



 TERUS CLICK"ORDER ONLINE" DI BAWAH UNTUK DAPATKAN VITAMIN.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=aae09b34cb6484fb8ead6e5aaacfde0b



FULL CONSULTATION BOLEH CONTACT SAYA TERUS;
Shidah Abdullah
SID No : 922949
Sms/ Whatsapp/ Call : 012-6240197
Fb : Shidah Abdullah
Blog : shidotdotcom.blogspot.com
fb page/ig : shidotdotcom



Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...