Showing posts with label Kesihatan Keluarga. Show all posts
Showing posts with label Kesihatan Keluarga. Show all posts

Set Kesuburan Suami Isteri Untuk Mudah Hamil

Bila dah berkahwin, lepas haid pertama memang berdebar nak tahu sama ada pregnant ke tak?. Korang rasa macam tu tak?. Tapi bila test guna pregnancy kit tapi tak ada 2 line. Sedih juga. Tapi jangan putus asa. Yang penting suami dan isteri kena terus kuat semangat dan sentiasa bersedia dan berusaha.

Bersedia macamana?

Tahu tak, berdasarkan kajian wanita menyumbang 30% masalah kesuburan. 30% disumbang oleh kaum lelaki dan 40% berpunca dari kedua-duanya. Masalah ini mengganggu sistem reproduksi wanita dan kurang menghasilkan sperma bagi lelaki. 

Oleh itu, kedua-dua pasangan mesti sama-sama bersedia memastikan masing-masing subur. 

Faktor-faktor yang boleh mengganggu kesuburan lelaki 

1. Masalah Ejakulasi 
2. Saluran sperma tersumbat
3. Merokok
4. Gangguan hormon
5. Pengambilan minuman beralkohol
6. Pengambilan ubat

Faktor-faktor yang boleh mengganggu kesuburan wanita

1. Tiup fallapio tersumbat
2. Bendalir dalam rahim terlalu pekat menyukarkan sperma berenang dan boleh mematikan sperma.
3. Berlebihan berat badan  atau tidak seimbang mengukarkan penghasilan hormon estrogen.
4. Faktor Usia
5. Tekanan atau stress


Amalkan Set Kesuburan Shaklee untuk tingkatkan kesuburan.

Berikut adalah senarai lengkap Set Kesuburan Shaklee;-

1. Alfalfa

Nama glamor vitamin cinta. Ia dapat membantu mengatasi rasa "sakit ketika bersama". 
Bagi wanita, ia sangat membantu mengalami masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur dan senggugut. Ia berfungsi macam kacip fatimah membantu hubungan suami isteri.

2. B Complex

Nak subur tak boleh stress. Vitamin B sangat penting untuk mengelakkan kemurungan dan tekanan berlebihan. Selain itu, ia menstabilkan hormon. B-complex ni mengandungi asid folik dan biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah.

3. GLA

Vitamin GLA berperanan mengatasi masalah haid tidak teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks lebih berkualiti untuk meningkatkan kesuburan.

4. Vitalea

Pengambilan vitalea adalah untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan dapat dipenuhi. Pengambilan makanan seharian adakalanya tidak dapat memenuhi keperluan ini atas perlbagai faktor. Vitalea adalah multivitamin shaklee yang mengandungi zat besi yang sangat penting terhadapat hormon termasuk hormon seksual, hormon tiroid, kemandulan bagi lelaki dan wanita. 

5. Vitamin E

Vitamin E mambantu meningkatkan hormon seks lelaki dan wanita. Uniknya vitamin E shaklee mengandungi silenium. Ia sangat bagus untuk jantung dan dalam masa yang sama meningkatkan pengeluaran hormon testosteron.


6. ESP

Sumber protein untuk membantu memperbaiki sel-sel yang tidak sihat dan rosak. Sel-sel baru akan terhasil dan memperbaiki kesihatan suami dan isteri dan tenaga dalam hubungan. 


Ini Testimoni Yang Telah Berjaya Hamil



Dapatkan Set Kesuburan sekarang!

Hubungi saya Shidah Abdullah 012-6240197. Kongsi set ini sekeluarga. Saya akan guide anda cara makan yang betul. Saya doakan anda juga menikmati rezeki mempunyai anak sendiri.


Anda juga boleh beli terus secara online dengan hanya click di bawah:




Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...