Showing posts with label Penjagaan Rumah. Show all posts
Showing posts with label Penjagaan Rumah. Show all posts

Cara Atasi Asma Di Dalam Rumah Dengan Basic H Shaklee

Asma yang kronik akan menyebabkan paru-paru membengkak, sempit dan sukar bernafas. Risaukan!

Ibu-ibu yang mempunyai anak asma pastinya sentiasa berusaha mencari penyelesaian terbaik untuk mengawal dan menyembuhkan penyakit ini. Selain memberi makan ubat, 
penjagaan rumah yang sempurna juga sangat dititik beratkan. Dari segi persekitaran rumah, pakaian, permainan dan pemakanan. Semua dijaga dengan teliti. Memang salute!


Teringat saya pada kisah santai dari Mr Roger Barnett. Beliau mempunyai seorang anak yang mempunyai asma yang teruk. Antara usaha yang beliau lakukan adalah menukar semua pencuci di rumahnya kepada Get Clean Shaklee. Dari pencuci baju, pelembut, sabun basuh pinggan dan pencuci serbaguna iaitu Basic H

Beliau sangat kagum dengan perubahan anaknya yang sembuh dari asma. Beliau yakin bahawa produk Shaklee yang selamat, semulajadi dan berkesan membuatkan beliau membeli Shaklee Corporation dan menerajuinya sehingga hari ni.

Kenapa mesti pilih produk yang selamat?

  • Wajib pastikan rumah sentiasa bersih. Adakalanya kuali udara di dalam rumah 2 - 5 kali lebih kotor dari luar rumah berpunca dari penggunaan barangan dan produk pencuci yang mengandungi bahan kimia bahaya.
  • Masalah penyakit asma atau alahan berpunca dari alahan pada bahan kimia. Produk shaklee bebas dari bahan kimia dan sangat sesuai dengan kanak-kanak terutama yang asma. 
  • Tahukah kita? Bila kita guna bahan pencuci yang mengandungi bahan kimia dan sering terkena kulit, lama-lama akan meresap dalam salur darah dan akan menyebabkan kita mudah jatuh sakit.


Kenapa Pilih Basic H2?

Selamat

  • Diekstrak dari jagung dan kelapa 
  • Kerja membersih lebih mudah dan berkesan
  • Permukaan bersih bersinar tanpa meninggalkan sisa berbahaya dan kesan kotor
  • Pembersih multipurpose
  • Direkakhas tanpa kimia
  • Selamat untuk bayi yang ada masalah
  • Bebas bahan kimia (Chemical free)
  • Sesuai untuk kulit sensitif Mesra alam 
  • Bahan semulajadi

Berkuasa
Sebotol Basic H mengandungi 16 auns tetapi ia boleh menjadi 5,824 pembersih tingkat bersamaan 26 auns. Hebatkan!. 
  • Pencuci yang menawarkan 1001 kegunaan dalam satu botol. 
  • Ia sangat pekat
  • Berkesan pada asma
  • Tidak perlu dibilas
  • Tidak bertoksik
  • Lembut pada tangan 
  • Tanpa pengawet
  • Tanpa klorin menyebabkan ruam dan iritasi
  • PH seimbang

Mesra Alam
  • Semulajadi
  • Sumber bahan yang mampan
  • surfaktan (asas kelapa) mudah terbiodegradai)
  • Tiasa fostat


 

Bertukarlah kepada pencuci anda kepada Set Get Clean dengan menghubungi saya seperti di bawah;- 


Shidah Abdullah 

Lawati juga dan tinggalkan jejak tau Like di 
Fb page: shidotdotcom 
Add Friend di Fb : Shidah Abdullah 
Follow Instagram : shidotdotcom
Read More

Tips cuci baju bersih tanpa alergik

Ibu superpower kan!

Tugas jadi mak, ibu, ummi atau nama panggilan buat seorang ibu memang mencabar. Hehe tapi yang paling mencabar saya rasa adalah bila anak dah mula bersekolah. Sebagai ibu anak 4 dan 3 sudah bersekolah, memang sentiasa nak tengok baju anak-anak sentiasa putih bersih. 

Alangkah terkejutnya bila... baju anak-anak dara bukan main lagi cantiknya (comot) terutama disiku, di lengan baju, dan di belakang. Itu belum balik selepas pendidikan seni. Lagi la macam-macam warnanya. 

Terpaksa la menyental dan memberus supaya hari seterusnya diorang terus comel. 

Tapi tangan saya sangat alergik dengan sabun-sabun di pasaran. Tangan saya jadi kering sampai boleh luka-luka. tapi kadang-kadang cekal je guna. 

Disebabkan tidak tahan dengan produk lain yang mengandungi bahan perengsaan seperti Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate. Bila kita gunakan, ia akan disedut dam diserap melalui kulit.

Kadang-kadang tangan rasa macam terbakar. Bila hari-hari membasuh lagi teruk tangan saya.

Sehingga la mencuba sendiri sabun shaklee


Kenapa saya pilih Fresh Laundry Concentrated 

Satu jenis produk get clean iaitu formula semulajadi dari shaklee untuk pakaian yang bersih. Baunya sangat harum. Kandungannya sangat selamat dan tidak memudaratkan.

Bagusnya Fresh Laundry Concentrate ia tidak mengandungi bahan-bahan berbahaya. Tu sebabnya terbukti.... Kandungan sabun ini sangat selamat. Tiada

  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Berkesan


Bukan tu sahaja, sabun ni guna sesudu setiap kali basuhan (bergantung kepada kuantiti kain) kerana sangat berkepekatan tinggi

  • Hanya1 auns (11.375 liter) cukup untuk mencuci dengan muatan sederhana
  • Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk terutama yang membasuh dikedai dobi
  • Tidak melunturkan baju dan baju menjadi lebih berseri. 
  • Mengekalkan warna pakaian yang putih 


Bahan- bahan yang digunakan merupakan daripada rumusan semula jadi daripada sumber yang dikenalpasti.

  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Hubungi terus saya untuk mendapatkan sabun basuh baju ni ye...


Shidah Abdullah 
Whatsapp/sms : 012-6240197 

 Lawati juga dan tinggalkan jejak tau 
Like di Fb page: shidotdotcom 
Add Friend di Fb : Shidah Abdullah 
Follow Instagram : shidotdotcom
Read More

Cara Menghalau Tikus Yang Bermaharaja Lela

Tengah malam macam ni selalunya tengah buat thesis. "The best time" untuk settle kerja-kerja yang pending sama ada kerja rumah atau pun office.

Tengah duduk lepak dekat bilik belakang a.k.a bilik study. Dengar bunyi benda berlari-lari laju ke sana ke mari..

Oh! ini dah melampau.. dah la ko duduk bilik depan buat aku tak selera nak masuk.. sekarang dah berani berlari-lari ke belakang.


INI TIDAK ADIL... BERANI KO DATANG BERMAHARAJALELA...

Geram betul dengan tikus seekor yang datang masuk rumah ikut saluran dalam bilik air. Ingat lagi pagi tu tengah nak siap-siapkan kak long nak mandi. Tiba-tiba ada benda laju berlari lalu atas kaki dan melompat menjerit-jerit saya sebab geli geleman.

TIKUS! Eeeeee Geli!

Husband dah letak perangkap dengan ikan.. Ikan di makan perangkap tak jatuh.. Bijak betul.. Letak gam tikus.. Langsung dia buat x nampak je..

Geram-geram.. ape lagi google search cari cara terbaik nak halau tikus.. dalam 16 cara yang disebutkan dalam blog siraplimau saya pilih cara no. 6 dulu.



Serbuk Lada Hitam
Taburkan serbuk lada hitam di tempat ada tikus atau laluan tikus itu.

Siap la ko cik tikus..
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...